Micro SIM karty pre iPhone 4 a iPad 3G už T-Mobile zaraďuje do svojej ponuky

Spolu s predstavením iPadu začal Apple používať Micro SIM – nový, menší format SIM kariet. Tento týždeň firma ohlásila, že zatiaľ neveľmi využívaný štandard sa rozhodla použiť aj v novom iPhone 4. Ak ste sa obávali, že tento fakt zabráni alebo sťaží príchod telefónu na Slovensko, viac sa nemusíte. Spoločnosť T-Mobile totiž vo svojej tlačovej správe ohlásila, že začína ponúkať svojim zákazníkom okrem bežných SIM kariet aj nové karty.

Micro SIM je v poradí už tretí formát SIM karty. Prvé karty, veľkosti kreditky, boli veľmi rýchlo vystriedané takzvanými Mini SIM kartami, ktoré dnes používajú prakticky všetky mobilné zariadenia. Štandard Micro SIM bol vyvinutý ako jeho nástupca, a zvýrazňovaný bol kvôli potrebe SIM karty používať v čoraz menších zariadeniach – napríklad hodinkách. Paradoxne, miniatúrna karta sa do povedomia ľudí dostala až s príchodom iPadu, ktorý je mnohonásobne väčší ako ľubovoľný mobilný telefón. Dnes vieme, že okrem iných výhod vydlaždilo použitie v iPade cestu pre použitie v novom iPhone, do ktorého by sa podľa všetkého väčšia karta nezmestila.

O2 UK ponúka svojim zákazníkom dvojitú kartu – vylupnete si, čo potrebujete.

Aj keď karta Micro SIM (12 × 15 mm), je značne menšia ako predošlý štandard (15 × 25 mm), aktívna plocha čipu, aj všetky technické parametre sú zhodné. Novú kartu teda teoreticky bude možné po vložení do adaptéru používať aj v súčasnom mobile, rovnako ako je ju možné vyrezať z väčšej karty.

iPhone 4 sa na Slovensku začne predávať medzi augustom a septembrom, ostatní Slovenskí operátori budú preto tiež musieť v najbližšom čase zaradiť Micro SIM do svojej ponuky.

komentárov
  1. NIe nebude. Ten obrazok je predpokladam z UK. Ked teraz pozeram na meno obrazka: microsim_o2uk.jpg Je jasne ze je z UK.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.