Mercedes-Benz vybaví svoje obchody iPadmi, nový koncept predaja

Jednou z prvých spoločností, ktoré využijú potenciál iPadu pre podnikanie, je výrobca automobilov Mercedes-Benz. Ten vybaví až štyridsať amerických predajní iPadmi, na ktorých bude nainštalovaná firemná Mercedes-Benz aplikácia. Prostredníctvom nej budú môcť predajcovia vybavovať formality ohľadom predaja alebo lízingu nových áut. Klient, čakajúci za stolom predajcu na zadávanie informácií do počítačového systému, sa tak stane minulosťou. Zatiaľ čo si zákazník bude vychutnávať každý detail svojho budúceho auta v pohodlí jeho sedadiel, predajca s ním môže vybaviť všetky formality priamo cez iPad. Systém bude používaný aj v situáciách, kedy chce zákazník vrátiť požičané auto. Doteraz boli zamestnanci vybavení predtlačenými formulármi, do ktorých zaznamenávali stav auta, ktorý potom museli zadať aj do počítača. S iPadmi prebehne všetko naraz rovno pred klientom, čím sa celý proces výrazne zrýchli. Ak sa iPady v predajniach osvedčia, Mercedes-Benz ich rozšíri do všetkých 350 amerických predajní, časom zrejme aj na ostatné kontinenty.

Obrázok prevzatý zo stránok emercedesbenz.com

Tento koncept svojim spôsobom pripomína predaj v zahraničných Apple Stores. Pri platbe kartou v nich totiž za tovar môžete zaplatiť priamo u obsluhujúceho predavača vybaveného mobilným terminálom, bez potreby ísť k pokladni.

komentárov
  1. Tak to má byť :-)
    V Apple store v US majú iPhony v takom špeciálnom obale, ktorý sníma čiarový kód a vedia cez neho priamo swapnúť kreditku, na display iPhone sa s takým špeciálnym perom podpíšete a vybavené. Žiadne čakanie v rade :-)

    0
    0
  2. vyzerá to tak, že iPad naozaj predznamenáva revolúciu… pretože toto je skutočne revolučné a efektné hlavne. Človek, ktorý si kupuje luxusné auto bude obslúžený luxusným spôsobom :)

    0
    0
  3. Zaujimalo by ma, akym posobom dostali do iPadu tu aplikaciu, pretoze aplikacie sa daju stahovat iba z apple store. Potom by si ju kazdy mohol stiahnut.

    0
    0
  4. revoluciu predznamenalo uz len ohlasenie tabletu od Applu.. :) aspon pre mna.. vsetky odvetvia zaziju boom ipadu, od lekarov, mechanikov, architektov, stavebnikov az po manazerov, ucitelov atd.. myslim, ze v kazdom odvetvi (okrem kopacov a hovnocucov) sa najde uplatnenie pre iPad..

    0
    0
  5. Firemné app sa do iPhonu dostávajú cez iPhone Configuration Utility v tejto utility sa dajú nastavovať aj iné veci.

    0
    0
  6. Mercedes-Benz ma nikdy ktovieako neoslňoval po automobilovej stránke, ale toto je geniálny nápad! Na mieste ostatných výrobcov by som urobil presne to isté a k tomu ešte zadarmo hodil do iTS aplikáciu aj na iPhone (niečo ako Rolls), v ktorej by si mohli potenciálni zákazníci poskladať auto a ktorá by im vypočítala približnú cenu.

    0
    0
  7. to dfx: počítám že pro Apple je něco takového velmi dobrá reklama a korporátním zákazníkům jsou schopni dodat SW, který nahradí iTunes nebo tu aplikaci certifikují tak že ji stačí jen uložit do patřičného adresáře.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.