Magic Mouse zodpovedná za vybíjanie bezdrôtovej Apple klávesnice?

Apple predáva svoje vlastné klávesnice a populárnu multi-touch myš Magic Mouse. Tieto periférie spolu ladia a pokiaľ si potrpíte na dizajn, nebudú rušiť na žiadnom pracovnom stole. Kvôli využitiu bezdrôtovej Bluetooth technológie dojem nekazia ani káble a užívatelia majú k dispozícii viac voľných USB portov. Na oficiálnych Apple diskusných fórach sa však objavujú témy týkajúce sa rýchleho vybíjania bezdrôtovej klávesnice. Údajne je za to zodpovedná práve Magic Mouse. Špekuluje sa, že by príčinou mohla byť nejaká chyba, kvôli ktorej Magic Mouse bráni prejsť Apple klávesnici do režimu spánku. Najnovšia Apple Wireless klávesnica pritom mala priniesť dlhšiu životnosť pri menšom počte batérií (len dve). Preto ma osobne prekvapilo, keď som v nej batérie musel vymeniť už po necelých dvoch týždňoch používania.

Diskusie na Apple fórach naznačujú, že pri použití inej ako Magic Mouse sa tento problém neobjavuje a klávesnica vydrží viditeľne dlhšie. Zatiaľ sme však nemali možnosť tento problém dlhodobo overiť. Apple však podľa niektorých užívateľov už o tejto chybe vie a pracuje na jej riešení. Chybu by mal spôsobovať chybný Bluetooth ovládač. Týkajú sa tieto problémy použitia bezdrôtovej klávesnice a myši od Apple aj vás? Svoje skúsenosti s Apple perifériami a životnosťou batérií v nich môžete popísať v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. No ja mám Magic Mouse a aj novú bezdrôtovú klávesnicu a stav batérie po 4 týždňoch užívania je: klávesnica – 94%, myš – 55%. Takže ja asi tento problém nemám. Ale je to asi spôsobené tým, že viac používam myš ako píšem na klávesnici.

    0
    0
  2. Aha! Súhlasím. Uvedená kombinácia je naozaj rýchlovybíjajúca sa. Mám MacBook a MacMini. Oboje s BT klavírmi aj myškami. Vybíja sa to fakt rýchle. Ale myši išli do bažin lebo s tými malými guličkami bola stále patália a tak mám teraz BT-Wacom tablet+myš a je to lepšie. Navyše jedna klávesnica neprežila poliatie červeným vínom, tak ju nahrádzam klávesnicou s chvostíkom. Ale v zásade súhlas s článkom

    0
    0
  3. ja mám takisto novú klávesniu aj mafic mouse a myš oi mesiaci má 32 health a klávesnica po 3 týždňoch 80 … takže ani ja tento problém nepociťujem

    0
    0
  4. K MacMini mám staršiu BT klávesnicu Apple a BT MagicMouse. Mám pocit, že pod Snow Leopardom sa obe vybíjajú oveľa rýchlejšie – alkalické AA vydržia necelý mesiac (pod Leopardom vydržali dva mesiace), nabíjateľné asi týždeň.

    0
    0
  5. to PM: tvoj problem je asi niekde inde lebo tento clanok pise o kombinacii wireless alu klavesnice + magic mouse a ty tu spominas mighty mouse (kedze pises o gulicke)

    0
    0
  6. No mne sa klavesniva vybila po 2 tyzdnoch, ale boli tam original baterie , ktore tam boli pribalene. teraz som ich vymenil za duracell- a klavesnica je po 2 tyzdnoch na 100%

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.