Knihy budúcnosti na iPade podľa vydavateľstva Penguin Books

Výkonný riaditeľ vydavateľstva Penguin Books, John Makinson, predviedol predstavu spoločnosti o knihách budúcnosti pre zariadenia ako iPad. Interaktívne knihy budú zahŕňať rôzny audio alebo video obsah, spoločnosť plánuje integrovať aj možnosť IM komunikácie medzi jednotlivými čitateľmi. Keďže na pokročilé funkcie už Apple iBookstore formát EPUB nedostačuje, interaktívne knihy bude spoločnosť predávať pravdepodobne ako samostatné aplikácie v App Store. Riaditeľ si taktiež pochvaľuje Apple politiku, na základe ktorej ide Applu 30 % zisku. Akokoľvek vysoké sa toto číslo môže zdať, podľa Johna Makinsona je to stále výhodnejšie ako 50 %, ktoré si žiadajú tlačiarenské firmy.

Predstava interaktívnych kníh sa síce môže zdať na prvý pohľad atraktívna, na druhej strane je ale možné, že sa papierové knihy stanú pre deti nasledujúcich generácií skôr abstraktným pojmom a celkovo bude množstvo čítajúcej mládeže klesať ešte rýchlejšie. Zároveň je však možné, že stieranie rozdielov medzi knihami a aplikáciami dokáže priniesť jednoduché a zábavné vzdelávanie pre ešte väčšie množstvo ľudí.

Zdroj: MacRumors.com

komentáre
  1. No ja nevim, ale dostavat pri cteni knihy od nejakych “cizich” ctenaru IM zpravy, tak bych asi zabijel :-) Ale na iPad se tesim, plne nahradi uz me doshlujici PDA (kde ctu knihy v soucasnosti na 3,7″)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.