Kamera v iPade – vynechaná na poslednú chvíľu? Screenshoty z emulátora v SDK

Server CrunchGear našiel v len včera vydanom iPad emulátore, súčasti SDK pre vývojárov, zaujímavé dôkazy naznačujúce, že iPad pôvodne mal obsahovať kameru. V aplikácií Contacts je totiž pri každom kontakte možnosť „Add Photo“ (pridať fotografiu). Po kliknutí na ňu sú na výber dve možnosti. Okrem logického „Choose Existing Photo“ (vybrať existujúcu fotografiu) je tam aj možnosť „Take Photo“ (vytvoriť snímok). Naviac po kliknutí na Take Photo sa v emulátore zobrazí okno, kde už by mal byť viditeľný obraz z kamery.

Otázkou teda zostáva, prečo kamera v iPade odprezentovaná nebola. Objavila sa v emulátore jednoducho kvôli použitiu prvkov z iPhonu, ktorý kameru má? Alebo ju Apple z iPadu vypustil na poslednú chvíľu a nestihol ju vypustiť aj zo softvéru? Najoptimistickejším názorom zrejme bude, že Apple skutočne o 60 až 90 dní vydá iPad, ktorý už bude obsahovať kameru ako dodatočné „prekvapenie“.

iPad emulátor

Zdroj: iClarified

komentárov
  1. Nezmysel, iPad bude bez foťáku a hotovka. Btw načo konkrétne je vám v tablete foťák? Chcete si fotiť kolená pri práci?

    0
    0
  2. No neviem.. skutocne som cakal od toho viac. Cameru by to naozaj chcelo, multi tasking mala byt samozrejmost a zase ten flash..

    Co uz.. aj tak si ho musim kupit :P

    0
    0
  3. Co mate do koňa všetci s tym flashom. Aspon na mna nebehaju trápne reklamne bannery. Mam ho vypnuty na vsetkych weboch implicitne na Macoch cez NoScript pribadne ked ho mǎ zapnuty vyhadzujem falshove reklamy pomocou Adblock. Mne Flash nechyba ani trocha. Len uleteny developri vyrabaju web len vo flash. Tesim sa z videa v HTML5 pripadne QTime.

    Godd job Steve no Frames no Flash…

    0
    0
  4. Nevím, proč se divíte ;)
    S iSight to bude stejně jako s podpora 3G sítí na iPhone.
    ….rozhodně to bude v další verzi.

    Apple má tohle dost dobře promyšlený – “early adopters” zaplatí částečně dosavadní vývoj a až se uvidí, že se iPad dobře prodává, dodělají se tam další SW i HW fičurky.

    0
    0
  5. fe, vývoj netreba platiť, Apple je v obrovskom zisku a má ešte väčšie hmotné rezervy.

    Kamerka na prednej strane sa mi ako nápad nepáči. Osobne si viem ťažko predstaviť videokonferencie s iPadom. A autoportréty – eh.

    0
    0
  6. chlapci neviem ako vy, ale ja som tu kameru na macbooku este nepouzil a to ho mam uz viac ako 2 roky, takze v podstate ani neviem, ci mi funguje.. Naco to vobec pouzivate? Lebo ja ked s niekym skypujem aj tak akurat zvuk, resp. text. Mne tam ta kamera vobec ale vobec nechyba… niekomu mozno ano, ale ja osobne netusim naco…

    0
    0
  7. Je dost pravděpodoné, že kamera byla v některém z prototypů, tak to tam ještě z iPhone nechali, nebo rovnou zapoměli.

    0
    0
  8. pggee, netusis naco?
    napr. nato ak mas pribuznych na druom konci sveta ktorych potesi ked vidia na monitore ako im rastu vnucata a na ktore ked sa usmeju tak im te usmev vratia…(nemyslim tym tie zlte smajliky….)

    0
    0
  9. dalsi lumparna od applu , kterych uz jsem v posledni dobe zazil dost -co jim branilo tam tat tu kameru –chteli hajzli prodat produkt za kterej zakaznik zaplatil plnou cenu tet ho budou muset po par mesicich updatovat tim padem budou muset sehnat applu dalsiho potencionalniho zakaznika toho kdo si od nej koupi ten starej kus iPadu- takze vydelaj dvakrat na skalnich fanouscich -tomu rikam strategie – jediny co muzu rict Steve uz konecne chcipni a mi skalni ,pro ktery je to uz jako droga cekat na novy produkty se musime nechat lecit a prestat jim delat pokusny kraliky a predskokany

    0
    0
  10. vzkaz pro pigeei – ta camera tam je taky proto ,aby mohl nekdo spiclovat tebe dnes uz existuje spoustu programu, kterymy muzete spustit kameru aniz se rozsviti zeleny svetlo a apple je jednou z firem co se podily na vyrobe pro americkou armadu a tim se podili na zabijeni lidi,ale o tom se moc nemluvi a podili se na sledovani nezadoucich pro jine organizace

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.