Jailbreak a unlock pre iOS 4 dostupný

Porgramátori vystupujúci pod menom iPhone Dev Team, stojaci za množstvom nástrojov pre jailbreak a odomknutie iPhonu včera večer vydali aplikáciu PwnageTool 4.0. Nástroj slúži na jailbreak len v pondelok vydaného iOS-u 4.0. Betaverzia jailbreaku RedSn0w 0.9.5, ktorá si tiež dokázala poradiť s novým systémom, bola uvoľnená už dlhšiu dobu, tím ale odporúčal používateľom počkať na PwnageTool.

PwnageTool 4.0 podporuje iPhone 3G, iPhone 3GS a iPod touch 2. generácie. Nepodporovaný je iPod touch ostatnej generácie. Keďže iOS 4.0 nie je dostupný pre prvú verziu iPhonu a iPodu touch, nástroj samozrejme nefunguje ani na nich.

Rovnako je dostupná aj nová verzia odomykacieho nástroju ultrasn0w, ktorá by si mala bez problémov poradiť so všetkými verziami baseband softvéru od iOS 3.0 vyššie, vrátane toho čo je v iOS 4.0. Odomknutý môže byť iPhone 3G aj 3GS. PwnageTool si môžete oficiálne stiahnuť pomocou bittorrentu, dostupné sú aj neoficiálne http mirrory.

Jailbreak iOS-u 4 umožňuje okrem iného aktivovať multitasking a pozadie na ploche aj majiteľom predchádzajúcej generácie zariadení (iPhone 3G, iPod touch 2. generácie). Tí čo podstúpia tento krok, sa však musia pripraviť na to, že nie všetko pôjde tak rýchlo, ako by malo. Používatelia hlásia spomalenie v plynulosti animácií a celkového behu systému.

Člen tímu MuscleNerd sa tiež stihol vyjadriť na margo nového iPhonu 4. Ten používa na svojom basebande tzv. signing windows, ktoré Apple umožnia zabrániť nahrávaniu špecifických verzií ovládacieho softvéru, podobne ako zabraňuje na iPhone 3GS neautorizovanému nahrávaniu systému. V praxi to teda znamená, že prípadné odomknutie čerstvo vydaného telefónu bude zrejme ešte tvrdší oriešok ako doteraz.

komentárov
  1. mohli by ste dopísať to, čo píšu na Dev-team blogu : If you have an iPhone 3GS with the NEW BOOTROM this is NOT supported by PwnageTool :/

    0
    0
  2. znamená to to že ak máš iOS 4 a tam je new bootrom tak ti to nepojde!Pojde to len tak že kto má 3.1.2 so starým bootromom tak v tedy spravíš jailbreak s Pwnage Tool s upraveným fw 4.0..Dúfam že bude jailbreak aj na new bootrom!Ináč už je PwnageTool 4.0.1!!!

    0
    0
  3. tak jak to tedy k..va je? :) jsou všechny 3GS? nebo jen ty se starým bootromem? ja uz si to tam chci narvat ale potrebuji aby to fungovalo :)

    0
    0
  4. Kurnik, doteraz som vzdy pouzival Pwnage Tool, tak teraz neviem, ako mam zistit, aky Bootroom mam v 3G-cku… :-(

    0
    0
  5. Ako sa budu spravat aplikacie podporujuce multitasking na iPhone 3G s iOS4? Budu sa normalne zatvarat tak ako doteraz?

    0
    0
  6. mam iPhone 2g, mam nejaku sancu ze sa niekomu podari na to spravit JB? len sa pytam lebo po hw stranke je skoro zhodny s 3g…

    0
    0
  7. Ked je tu niekto mudrejsi, mohol by poradit.

    Mam 3GS s FW 3.1.2 ale pravdepodobne s novym bootrom, kedze bol vyrobeny koncom minuleho roka. Mozem urobit JB,alebo to zatial nie je mozne? /sim unlock nepotrebujem/, diky

    0
    0
  8. Asi to bude znít divně, ale proč bych si měl JB 3GS? Aplikace si normálně kupuju v AppStore a zatím mě nikdo z majitelů JB telefonů nepřesvědčil, proč bych to udělat měl. Zkuste mi někdo prozradit nějakou aplikaci, která není na AppStore a stojí za to kvůli ní odemykat iPhone. Třeba mě přesvědčíte. Předem ale upozorňuji, že možnost mít placené aplikace zdarma není důvod. Také odemčení telefonu koupeného v USA pro mě není důvod, já ho mám od Vodafonu.

    0
    0
  9. @Jano: Aha, jasne, som sa sekol o pismenko .. ale mam pre Teba nejake to riesenie, aj ked neviem ci pozitivne (uvidis sam) .. podla tohto fora http://www.ipodtouchfans.com/forums/showthread.php?t=259109 zisti aku mas verziu BootRom-u .. musis dat 3GS do DFU modu (citaj prispevok od DrewGzy) .. ak sa Ti podari zistit ze mas stary BootRom, tak pomocou tohto linku http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=10217 Ti pojde JB. Ak mas novy BootRom, tak potom skus http://www.quickpwn.com/limera1n.

    0
    0
  10. u mna na 3G mam po JB a zapnuti pozadia plochy a multitaskingu problem ze bateria mi mizne doslova pred ocami takze sa vraciam k IOS4 bez JB ten bezi ako ma

    0
    0
  11. mozem poprosit radu : mam 3GS model MC131SL, 4.a 5.seriove cislo je 1 a 2, pri kupe tam bol fw 3.1.3 spravil som jailbreak cez SPIRIT, je mozny jailbreak 4.0? podla seriového cisla by som mal mať stary iboot ale ze vraj pri jailbreaku Spirit 3.1.3. nejde spravit jailbreak na 4.0. Ako teda postupovat? diky moc za info

    0
    0
  12. @Zend70: ty čekáš, že ti někdo odepíše? Tady jsou lidé, co chtějí ten JB provést. Pokud od nich chceš, aby ti vysvětlili, proč do JB jít, jsi asi na špatném místě. Osobně u iPhonu nevidím důvod, proč ho prolamovat – pokud jsi spokojený s placenými aplikacemi, pak ti jistě nic nechybí. Pokud by ti něco chybělo a bylo to jen na JB, pak by jsi jistě uvažoval jinak. Vzhledem k tomu, že tethering na VF iPhonu jede, pak odpoadá jediný důvod, proč bych si ho měl já odblokovat. Tethering zvládá každý mobil za 1500Kč, tak proč by neměl smartphone? ^.^

    JB má výhodu v tom,že se dostaneš na systém – což je věc, co pár lidem vyhovuje … nicméně to způsobí mnoho starostí – update nejede, telefon je napadnutelný, pokud nenastavíš například root heslo, atd.

    0
    0
  13. @Zend70: napriklad preto, lebo potrebuju urobit sim unlock… kedze nemaju iPhone iba na slovenske simky resp. iba od slovenskych operatorov…

    0
    0
  14. pls isiel by my JB mam 3G stary asi tak 2 roky a dlho som mal na nom jailbeaknutu 2.3 verziu ale neviem cez aky program sa to roby abi som mohol mat Cydiu uz som to skusal cez tu stranku jailbreakme.com ale neslo my to
    PS. mam verziu 4.1

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.