iTablet od X2 – konkurencia iPadu?

Spoločnosť X2 oznámila svoju alternatívu iPadu s trefným názvom iTablet. iTablet mal byť podľa niektorých špekulácií názvom novinky od Apple, ktorá bola nakoniec odprezentovaná ako iPad. iTablet sa vydal odlišnou cestou ako iPad. Operačným systémom bude Windows 7 (z neznámych príčin je na obrázku Windows XP), ktorý pobeží na 1,6 GHz procesore od Intelu. Okrem toho tento tablet ponúkne diskový priestor až 250 GB, Wi-Fi a voliteľné 3G pripojenie. Na rozdiel od iPadu nechýba ani podpora Flashu, 1,3 Mp webkamera a 3 USB porty. Voliteľne bude k dispozícii aj HDMI výstup. Rozmery iTabletu sú 252×192×35 mm so zobrazovacou plochou 10,2 alebo 12,1″. Už tak relatívne širokú ponuku rozširujú aj rôzne farby zariadenia – čierna, biela, modrá, ružová, žltá, červená a sivá.

Tento tablet sa však uberá cestou tradičnejších tabletov, ktoré zase nie sú novinkou. iPad od Apple sa snaží vytvoriť nový segment práve medzi iPhonmi a MacBookmi, čomu svedčí aj uzavretý operačný systém podobný iPhonu. Určite však bude zaujímavé sledovať pokusy ostatných firiem ohroziť šance iPadu uspieť. iTablet od X2 by mal byť k dispozícii od apríla, cena zatiaľ nebola zverejnená.

Zdroj: Electripig.co.uk

komentárov
  1. Fuj :D Toto, ze ma byt konkurencia pre iPad? :) no tak to sotva. Uz sa tesim ako vsetci budu chciet vymysliet iPad killera :) iPhone zatial nezabili tak mozno sa im to podari s iPadom :DDDD

    0
    0
  2. Tohle je proste dalsi upatlana kravina na Windows. Odpovezte si na otazku. Chci iPad? Ja ano, nekdo dalsi mozna. Chce nekdo upatlany nesmysl s windows? Co zas se to zaviruje umatlate si display klepanim na tlacitko smazat. Vzdyt je to blbost, ktera nepujde pouzivat…

    0
    0
  3. Ešte teraz sa smejem:D Je to síce peknávec… ale na iPad to nemá. Veď povedzme si rovno, kto prekonal v niečom Apple? Hoc kedy? Hoc kde? NIkto:) A iPad je perfektná vec… ja by som už len bol rád aby bol dostupný. Ale aspoň som sa zasmial:) Ešte stále sa smejem:D

    0
    0
  4. MickeEeY: napriklad Microsoft prekonal Apple.. a vobec PC ako platforma ho stale valcuje napriek tomu, ze Apple pocitace su (IMHO) do detailu vysperkovane pocitace.
    Myslim, ze iPad sa bude predavat ako teple rozky, rovnako ako to bolo s iPhonom. Studie, ze tomu bude inak su len bludy, pravdepodobne zaplatene vyrobcami netbookov.
    Tiez som bol mierne rozcarovany po uvedeni, ale hned ako sa mi to v hlave ulezalo, tak mi doslo, ze od Applu je to asi najlepsi krok aky mohli spravit. Ano, ma to nedostatky, ale ako som si mohol vsimnut na Applu, veci ktore tam niesu (flash, kamera,…) tam nedali nie preto, ze by to nevedeli, alebo ze by zabudli, ale z urciteho dovodu (ktory vedia len oni – vsetci ostatni mozme len spekulovat) a ked si to bude situacia ziadat, tak ich tam doplnia (vid napriklad copy&paste v iPhonoch pri uvedeni Palm Pre).
    iTablet v clanku je IMHO vopred odsudeny k neuspechu. iPad je specializovane zariadenie, s rychlou odozvou, optimalizovanym uzivatelskym rozhranim atd. iTablet je prenosna dotykova obrazovka k Win7, ktory ani zdaleka nie je optimalizovany na dotykove ovladanie (teda, v porovnani s iPadom).

    0
    0
  5. Uff s.. s atomom = vacsia vaha (uz 500g je vela nie 1.4kG!!) vacsia hrubka, mensia vydrz, horsi display a hlavne win ktory nie je upraveny na pouzivanie na tabletoch.. vsak si dajte na win touch display, kurna ani ta virtual keyb sa neda pouzit, lebo sa zobrazi uplne prtata a o minimalizovani a ukonceni x ani nevravim, preto sa mi aj pozdava ze ipad nema multitasking, ked si predstavim na win tablete ze nieco zminimalizujem po 4tom kliknuti :-)
    Ked tak nadr.. telefonne creva do skatule s 10″ LCD a dat tam android a je.
    Preto sa cudujem co tu vsetci pisu o iPAD killer etc,, vsak keby HTC nebol pribrzdeny tak vykucha niektory z telefonov a prida 10″ LCD + android a killer je na svete, (wifi, 3G, bt vsetko tam je!) kedze bude vazit o poloicu menej ako apple, ja viem appstore atd.. ale ja zrovna po sluzbach apple nebazim, mne staci nieco male, tenke, lahke, ktore bude pri posteli a vecer si pozriem RSS, e-maily a web, bude to mat SD slot aby som si mohol odzalohovat fotky na dovolenke a pozriet ich na vacsom LCD a vytlacil na wifi tlaciarni samsung, viac naozaj nepotebujem. Kokos kedy to uz niekto pochopi, ja nexceeem 2Kg prasa s win!!! Kde 50% casu stravim cakanim a zvysnych 50 ovladanim neovladatelneho? (mal som win tablet)

    0
    0
  6. No WinXP, parada, 3.5cm tloustka? No mozna si to zakaznika najde, ale srovnavat to jakkoli s iPad je trochu mimo… vydrz bude urcite tak 2 hodiny, kdyz se k tomu neco pripoji tak hodinu ;-) myslim ze tudy cesta nevede, zajimave ze Apple na to prisel, i kdyz me to predtim nenapadlo, ze co mi chybi k normalnimu zivotu je iPad ;-) a ne vyse uvedene zarizeni.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.