iPhone OS 4 Beta 4 – vlastné slovníky, viac pozadí, hromadné SMS správy, horizontálne zobrazenie náhľadov v Photos

iPhone OS 4 Beta 4 majú vývojári k dispozícii len pár dní a už sa im podarilo objaviť ďalšie priaznivé novinky, ktoré môžeme očakávať v aktualizácii softvéru pre iPhone už o niekoľko týždňov.

Upraviteľné slovníky pre automatické opravy preklepov

iPhone OS 4 zrejme odstráni ďalší z často vytýkaných nedostatkov – nemožnosť pridávania vlastných slov do slovníkov v telefóne. Automatické opravovanie slov pri písaní na iPhone síce funguje pomerne dobre, ak však používate slová, ktoré iPhone slovník neobsahuje, často sa vám kvôli nepozornosti môže stať, že adresátovi zašlete SMS správu či e-mail s automatickými opravami, ktoré v lepšom prípade nedávajú zmysel, v horšom ho dokonca zmenia. Pridávanie vlastných slov, vďaka ktorým bude iPhone následne schopný opraviť prípadné preklepy bez toho, aby zmenil samotný význam slova, bude možné cez iPhone nastavenia klávesnice (Settings → General → Keyboard → Edit User Dictionary).

iPhone OS 4 upraviteľné slovníky

Nové pozadia a usporiadanie aplikácií na Home screen

Malou kozmetickou zmenou prešla aj Home screen, kde sa aplikácie Clock, Calculator, Compass a Voice Memos spojili do jedného priečinku Utilities. Samozrejme nebude chýbať ani možnosť mať ich zobrazené samostatne. Rozšírila sa aj ponuka predinštalovaných pozadí, ktoré si môžete nastaviť pre obrazovku odblokovania iPhonu.

iPhone OS 4 nové pozadia

Hromadné zasielanie správ

V Settings → Messages pribudla položka Group Messaging určená pre hromadné zasielanie SMS správ. Američanov naviac poteší možnosť tetheringu, ktorá bola v sieti AT&T doteraz zablokovaná. Väčšina českých a slovenských operátorov túto funkciu podporuje.

iPhone OS 4 hromadné SMS

Horizontálne zobrazenie náhľadov fotografií v Photos

Aplikácia Photos bude od iPhone OS 4 podporovať horizontálne zobrazenie náhľadov fotografií, samozrejme, za predpokladu vypnutého Orientation Locku, ktorý slúži pre zablokovanie otáčania obrazu.

iPhone OS 4 Photos

Obrázky boli prevzaté zo stránok Gizmodo.com

komentárov
  1. Pozadia v iPhone OS 4 su iba jedny…nerozlisuju sa na pozadia pre LockScreen a pre HomeScreen…ty si len vyberies kde to pozadie chces pouzit, bud na jednom alebo na druhom alebo na oboch..

    0
    0
  2. Ma s Tym autor aj vlastne skusenosti, alebo su dve beta4?
    Vo verzii 8a274b mi nefunguje ani hromadne SMS ani uprava slovnika. Ani Utilities sa nenasli :-)
    Co delaji soudruzi z NDR spatne?

    iPhone 3G S 16 GB

    0
    0
  3. Folder Utilities tam jsou, ale pokud máte nastavené nějak ikony na homescreen, nebudete to tam mít. Je potřeba vybrat v nastavení reset homescreen. Slovník je zatím jen pro některé jazyky, musíte mít aktivovanou více jak jednu japonskou klávesnici (jeden ze způsobů). Group messaging musí podporovat operátor.

    0
    0
  4. slovnik/doplnovani slov nepouzivam, protoze pisu cesky i anglicky a to jsem v tom mel peknej bordel, skoda ze to nejde nejak jednoduse prepnout…

    0
    0
  5. Ještě pro doplění. Stejně jako multitasking, není podporováno na 3G ani tapeta pod ikonami, ale jen na Lockscreenu.

    0
    0
  6. Vojtin: jak ze nejde? Taktiez potrebujem naraz aj EN aj SK a nie je nic jednoduchsie ako si v nastaveniach zapnut 2 klavesnice (SK a EN). Potom sa medzi nimi prepina iba kliknutim na tu zemegulu vedla medzerniku, cim sa prepne jak klavesnica tak aj autokorekcia (slovnik).

    0
    0
  7. Miro: tak to je dobra demence od steva stejne jako nezobrazeni procenta baterky na 3G…. Ale osobne mi to nejak nevadi a i tak neplanuju vymenit funkcni stroj za funkcni novej, je to plejtvani a novej, podle informaci, neprinasi nic must have.

    0
    0
  8. win2mac > font sa da obist. V Settings /General/ Keyboard si zapnes aj Japonsku klavesnicu QWERTY. Ked potom v poznamke zmenis klavesnicu na Japanese zmeni sa font na “normalne citatelny”.

    0
    0
  9. Síce po “funuse” ale len upresnim, že “GroupMode” u SMS bola zakomponovana už v fw3.0 len bola zablokovaná, takze vlastne ako keby nebola… Ale bola tam.

    0
    0
  10. zdravim vas, mam iphone 3GS 32gb od t-mobilu, uzivam ho na orange, neviete je uz odblok ak dam do neho verziu os 4.0 ?

    0
    0
  11. cawko kto by mi poradil potrebujem sa opytat ze ako sa da zmenit v iphone 3Gs pozadie na home screen neviem to robit ako viem ze vyberem obrazok a dam nastavit ale da mi to na home screem a tam to nechem, ale vydel som v t.mobile vystaveny iphone a tam ked som to zmenil tak to v pohde islo este aj vypisalo ze kde to chcem vlozit ci na home screem alebo loc screem. ale v mojom iphone to nejde je nato nejaky iny softver lebo ja mam ios 4,0,2 a v t.mobile bola ios 4,0,1 boze aky je v tom rozdiel ?? :-(

    matusd44@azet.sk

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.