iPhone 4: čo ponúka nový 960×640 displej, porovnanie s predošlým iPhonom

O novom iPhone 4 je známe, že oproti predchodcom ponúka výrazne zlepšený „retina“ displej. Rozlíšenie stúplo zo 480 × 320 na 960 × 640, čiže dvojnásobok pixlov na každej strane a dokopy štyrikrát toľko bodov. Keďže veľkosť obrazovky ostáva približne rovnaká, zvyšuje sa hustota zo 163 bodov na palec na 326 bodov (limit sietnice je pritom podľa slov Apple 300 bodov na palec pri bežnej vzdialenosti pozorovania). Server MobileCrunch prináša prvé kvalitné fotografické porovnanie, na ktorom je vidieť dramatický rozdiel. Kým na iPhone 3GS (vpravo) je v detaile jasne vidieť hranaté a vzájomne ohraničené pixely, na iPhone 4 je obraz úplne detailný, ako keby bol vytlačený na papieri.

iPhone 4 sietnicový displej

Sietnicový displej iPhonu 4 – Kliknite pre zväčšenie (kredit: MobileCrunch)

iPhone 4 sietnicový displej

Detail obrázku (kredit: MobileCrunch)

Aj keď iPhone 4 unikol už v apríli a v rukách ho mali niekoľké stránky, väčšinou sa nedal naštartovať a displej teda zostal tajomstvom. Prvé podrobnejšie informácie priniesol niekoľko dní dozadu až server superiphone.cz, ktorý zistil rozlíšenie aj použitú technológiu IPS. Dnes už vieme, že tieto predpoklady sa naplnili.

komentárov
  1. Opět únik před konkurencí. Škoda že se najde zase hromada blbů, co závistí místo aby praskli na něj nakydaj špínu… Asi začnu psát na servery o plenkách pro děti názory, jak jsou plenky naprd, když je nemohu nosit :) No co naděláme Už abych si ho mohl zkusit :)

    0
    0
  2. Daring Fireball měl o display jasno hned v dubnu, když testovací model někdo “našel” v baru. Jen pro přesnost. :-)

    0
    0
  3. apple sa vzdy snazil urobit hardware tak aby uzivatelovi neprekazal, lebo software je obmedzovany IBA hardwerom (a pripadne napadmi vyvojarov)

    klobuk dolu

    0
    0
  4. tak toto je uplna nadhera.. apple vobec nesklamal a nechapem ludi ktori vravia ze hej a ze to je uplne normalne.. taky kvalitny displej nikde nieje, nehovorim o kamere a dalsich super veciach (OS4 a tak)

    0
    0
  5. Mne sa iPhone pacil uz od zaciatku, hned pri prvom leak-u som vravel ze je elegantny, 70% ludi vtedy hucalo ze NEMOZE byt Pravda – ze nie Apple dizajn atd. Ja som dufal ze bud vyzerat presne tak ako vyzera – zatial si ho ale nekupim pretoze mi prave dnes prisiel iPad. A modem povedat ze aj ten je skvely… Jedine ma trocha prekvapila Jeho hmotnost ktora je dost velka a po chvili drzania ma uz bolia ruky :-) a tent text prave pisem na nom.

    0
    0
  6. Akyno mohol by som sa opýtať ? Aj ja sa rozhodujem medzi Ipadom a Iphone4… Hlavne by som sa chcel opytat ze na Ipade aky je ten displej ??? Je lepší než na 3Gsku ??? Tie pixeli su podobne ako na Iphone4 ??? Nepytam sa to len teba ale všetkých PROSIIIIIM ODPOVEDZTE MI :) aaaa Akyno odkiaľ si kupil Ipad pochváľ sa :)))))

    0
    0
  7. @Baťky – asi hej lebo fakt som bol prekvapeny – vyzera lahucko ale po polhodine drzania ma fakt boli cela ruka :)

    @Daniel2 – subjektivne ma iPad FANTASTICKY displej – lepsi nez iPhone – krasne jemny – zrejme nie ako iPhone4 ale to neva – kupil som ho cez Ebay (moj prvy nakup vobec cez ebay takze boli trocha obavy – vsadil som ale na chalana s 99,98% ratingom a 5200 obchodmi a vsetko dopadlo super) bol som nadmieru spokojny – expres dorucenie do 5 dni bol iPad z USA u nas – stal ma 520€ plus bohuzial 50€ na colnici. Ale som nadmieru spokojny. Tento tyzden mi este pride BLACK LEATHER MARWARE ECO-VUE 3in1 CASE FOR APPLE iPAD – elegantny obal na iPad – original od Apple sa mi totiz nepaci.

    0
    0
  8. je to trosku od temy ale len tak ma napadlo, ze pri sucasnom zlacnovani Nokiackych smartfonov na baze symbianu, je zaujimavou kombinacou iPad + maly smart.. Symbian ma JoikuSpot na WiFi tethering..a iPad sa da brat skoro vsade..To len pre inspiraciu Daniel2..

    0
    0
  9. Tak to bych raděj šel do kombinace iPad 3G a úplně vobičejnej mobil. Na co smart se symbianem, když většina SW je na ipadu lepší. Navíc Nokia má snad zvláštní oddělení pro vývoj překážek při ovládání.

    0
    0
  10. no, je to na zvazenie..iPad 3G ma aj GPS chip (to musi byt docela klada mat iPad na pristrojovej doske :))) ), na strane druhej symbian moze mat aj navigacny soft….

    0
    0
  11. 16GB – viac som ani nechcel – planujem tam mat len to co aktualne pozeram, citam, pocuvam atd. Nechcel som tam rvat cely iTunes.

    0
    0
  12. Je aj ina cesta ako si kupit Ipad ??? Ja mám záujem o 32gb verziu… hlavne pre filmy a tak … Je na tom Akino zážitok pozrieť film ??? prekrásna kvalita ??? A už sa hovorí o Iphone4 že koncom augusta bude na Slovensku o Ipade nikto nič zanevreli ho :D ach …

    0
    0
  13. Bikemann:
    Display

    3.5-inch (diagonal) widescreen Multi-Touch display
    480-by-320-pixel resolution at 163 ppi
    Fingerprint-resistant oleophobic coating
    Support for display of multiple languages and characters simultaneously

    From Apple :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.