iPad: repríza z roku 1984

Ako Steve Jobs spomenul hneď na začiatku prezentácie, nový iPad je ideálny kompromis medzi počítačom a iPhonom. So svojím jednoduchým nehierarchizovaným rozhraním (ako iPhone), no veľkou obrazovkou predstavuje nový živočíšny druh vo svete IT. Aj keď ortodoxnému užívateľovi na ňom bude nepochybne chýbať množstvo funkcií, jedná sa (spolu s Google Chrome OS, ktorý sa ale vydáva trochu inou cestou) o prvé výraznejšie pretvorenie štandardu, ktorý určil počítačom v roku 1984 Apple so svojím prvým Macintoshom. Práve s ním by sa dal iPad vo viacerom porovnávať.

Rovnako ako Macintosh, ani iPad (zatiaľ?) nepodporuje multitasking, stojí menej ako ostatné počítače Apple a je prispôsobený pre jednoduché použitie. Vytknúť je mu možné minimálne toľko, koľko pôvodnému iPhonu – napriek tomu, že je takmer na úrovni počítača, vývoj aplikácii je uzavretý a prechádza správou Apple, systém je okresaný a uzatvorený aj v ostatných hľadiskách. Tablet neprináša žiadnu vyslovene novú alebo revolučnú funkciu, no napriek tomu podáva revolučným spôsobom to, čo robíme teraz. Každý majiteľ iPhonu sa určite ocitol v situácii, keď si radšej prečítal informáciu z internetu na telefóne, ako by to robil na počítači. Ľahko teda uveríme slovám Steva Jobsa, že 9,7 palcový iPad je na tento účel najideálnejší. Rovnako to môže byť v mnohých situáciách s prehrávaním videa, počúvaním hudby, prezeraním fotiek a hraním hier. Na čítanie digitálnych kníh doteraz určite nebolo lepšie zariadenie a podľa prezentácie nahrádza rozhranie tlačené knihy veľmi poctivo. S klávesnicovým dockom je nový tablet v podstate primitívny, ale veľmi „user-friendly“ domáci počítač, ktorý mieri na doteraz neovládnuté trhy informaticky menej zdatných, podobne ako konzola Nintendo Wii.

Aj keď domácnosti vybavené Apple produktami si dôvod na kúpu iPadu možno budú hľadať najprv ťažko, iPad je sám o sebe revolúciou, ktorá sa ešte určite rozvinie do dokonalejšej a využiteľnejšej formy a výrazne otrasie práve vytvoreným trhom skutočne jednoduchých „domácich počítačov“ pre všetky druhy domácností.

komentárov
  1. Nesúhlasím s tým, že doteraz určite nebolo lepšie zariadenie na čítanie kníh. Čítačky od Sony, Amazon, atď mi prídu na čítanie so svojim e-papier displayom vhodnejšie. Môžem sa mýliť, iPad som ešte ani nevidel, ale aj tak nesúhlasím.

    0
    0
  2. Důvody proč si iPad nepořídím:

    1) žádný multitasking
    Docela často poslouchám hudbu, když prohlížím web nebo řešim emaily.

    2) nepodporuje flash
    V mém iPhonu mi to nevadí, ale v zařízení jako iPad ?!?
    Co všechny weby, které využívají flash pro video stream ?

    3) formát obrazu 4:3 ?!?
    To snad ne – u zařízení, které se chlubí přehráváním filmů.

    4) nemá webcam
    iPad by byl bezva řešení pro Skype nebo iChat

    Raději si pořídím nový Macbook Pro – doufám, že jeho update na sebe nenechá dlouho čekat.

    0
    0
  3. Ja som mal tu cest vyskusat si iPad a podla mna je to fantasticky vyrobok. Rano, predtym nez odidem do roboty, si vacsinou chcem pozriet maily, precitat nejake spravy. Vecer zase browsujem a niekedy pozeram nejaky film. Pre vsetky tieto cinnosti musim skoro vzdy zapinat moj Mac Pro, alebo laptop. Niekedy to skusim s iPhonom, no povedzme si na rovinu… nie je to ono, maly display a nie az taka svizna odozva.
    Mat namiesto toho nieco ako iPad je podla mna perfektna myslienka a som si isty, ze nebudem lutovat. Jedine co mi vadi je kamera. To ma prekvapilo, ale co uz, predpokladam, ze dalsia verzia to bude mat.
    Multitasking? Naco, na spomalovanie systemu? OK niekedy by sa hodil, no podla mna to vyriesili pekne pomocou push notifikacii. Flash? hm, ani som si nevsimol, ze mi chyba na iphone. Ale vlastne ano, mnozstvo reklam ma neobtazuje. Ale predpokladam, ze iPad ho bude mat za chvilu. Format obrazu… ako by sa to asi drzalo v Portrait mode, to by asi nebolo velmi user friendly…
    Je to skutocne rychle, velmi dobre sa to ovlada, ma to znamy interface, a dokonca to ma 60 dni pred vydanim hotovych 140000+ aplikacii??? Co viac (okrem kamerky :) si mozem zelat! Fakt odporucam si to vyskusat predtym nez to zacnete odsudzovat.

    0
    0
  4. Nechapem vas pani, ako mozete nieco sudit, co ste ani nedrzali v ruke. Podobne to bolo aj s iPhone, ze nema to alebo ono.
    Mozno to bude uspesne a mozno nie, to ukaze cas ale ako multimedialna vecicka na zabavu je to podla mna velmi dobre riesenie. Problem bude mozno zohnat do toho pekny medialny obsah v nasich koncinach, ale pre oblasti s Apple Store…(moznost kupit alebo predplatit hudbu, video, noviny, atd) to bude super.
    Nie vsade na svete sa nemoznost pouzit kradnuty obsah povoazuje za velky nedostatok.
    Este nieco: Na cely iPad sa pozeram ako na ekosystem (nielen HW a SW). A v tom ma Apple velmi silnu poziciu ahlavne skusenosti.

    Prajem pekny den.

    0
    0
  5. Ahoj.
    Úplne súhlasím s Tomášom.
    iPhone síce má nejaké chybičky, ale ako telefón je fajn. No myslím, že s iPadom Apple trochu presrelila. Jasné, že predávať sa môže celkom dobre. Veď vlastniť Apple je čoraz viac prestížna záležitosť. No ten čo hľadá aj funkčnosť si iPad určite nekúpi.
    PS: Dizajnom iPadu som celkom sklamaný.

    0
    0
  6. Přesně… kde je kamera? WTF? S velkou slávou až v další verzi?
    Bejvalo by to ideální pro různý mámy a babky, co si chtěj skypovat s cérama a synama a lozit po webu.

    0
    0
  7. Zostavam pri kombinacii iMac + iPhone. Tato placka, zvacseny iPhone – resp. iPhone ktory nevie telefonovat a nevmesti sa do vrecka – je na nic. Mozno ako suvenir, keby mi ho poslali zadarmo postou – ale inak ani nahodou. Velke sklamanie. Apple milujem, ale tento medzikus je absolutne na nic. Ani ryba, ani rak. Na nosenie velke, na domace pouzivanie zbytocne male a okresane..

    0
    0
  8. Tomas: K jednomu z bodu proc si iPad neporidite, konkretne jde o bod 1. (3. shora) jen doporucim vystrihnout si z papiru obdelnik rozmeru iPadu, a pak obdelnik podobnych rozmeru, ktery ma pomer stran 16:9. Rekl bych, ze tak dlouha nudle by pak uz byla jen na to sledovani filmu… Na webkameru si pockam do dalsi revize, s flashem plne souhlasim, a multitasking snad jedine k tomu prehravani hudby + dalsi cinnost, jinak pro me zbytecnost. Kazdopadne iPad si stejne jako iPhone neporidim :) i kdyz podle me ma iPad vetsi smysl.

    0
    0
  9. tomáš: ad multitasking: urcite sa bude dat pocuvat hudba pri prezerani webu a mailoch…
    ad flash: pokojne je mozne, ze tam flash bude…

    inak mas pravdu :)

    0
    0
  10. čakal som viac, ale tým nekritizujem iPad…
    proste bol som navnadený neoficiálnymi fotkami Tabletu s MacOS a preto som čakal mašinku, predpokladal som strasne drahú, ktorá nahradí MacBook, doslava som čakal dotykový MacBook stačí…? Som realista alebo snívam…? iPad RESPECT, keby som na to mal tak by k mojmu MacBooku Pro a iPodu Touch určite pribudol aj iPad, aj keď viem že iPod by som potom uz trochu zanedbaval… sluzil by mi vyslovene uz len ako MP3 prehravac vďaka svojim rozmerom. Asi tak…

    0
    0
  11. Sühlasim s Tomasom. Chyba kopa veci. Nebolo zatial dokonca nic spomenute ohladom Push Notifikaciii, nemoznost ukladania nicoho na disk, prilohy z mailu atd. Jednoducho iPhone z 10palcovou obrazovkou. Pockame si co sa z toho vyvinie. Zatial min vyuzitie.

    0
    0
  12. Darmo nadávať Apple na absenciu flashu. Apple je v tom nevinne. To Adobe je neschopné vytvoriť inú verziu ako pre i386. Vezmite si aké roky im trvalo prísť so 64-bit verziou. Je to proste neportovateľný paskvil a budem len rád keď ho tag v HTML5 odsunie z kategórie “musím mať” do kategórie “nepotrebujem ho”.

    0
    0
  13. Musím sa pridať k Tomášovmu názoru… Osobne keď 64GB verzia stoji 799 dolárov, tak to radšej fakt kúpim biely macbook za 999 dolárov… Mali do iPadu dať plnohodnotný MAC OS a kameru a bolo by to skvelé zariadenie… Poprípade mali dať možnosť užívateľovi sa prepínať medzi MAC OS a iPhone OS… Takto ťažko, neviem si predstaviť, že sa na tom nebude dať písať na skype a súčastne surfovať… v tomto storočí nonsens…

    0
    0
  14. – Vsetko sa musi synchronizovat s PC alebo Macom…
    (To budem synchronizovat iPhone a nasledne aj iPad a tak stale dokola ? WTF ?)
    – Lacnejsia verzia je velky iPod Touch, drahsia je velky iPhone 3G
    – Nema kameru, webcam
    – Ma ten rozmer dost mala pamat..
    – Na to ako malo toto zariadenie ponuka je cena dost premrstena
    – Ako si s toho nieco vytlacim na tlacke ? (Nijako…)
    – Nema Flash (omg…) nema multitasking (OMG)
    – Na vymenu baterie to musi ist do servisu…
    – Nevojde sa to do vrecka…
    – iPhone OS… (Je super na telefone, ale na tablete ???)
    – A to najhorsie neprinasa nic nove…

    Jedine + je vydrz baterky, ale v reali bude o polovicu nizsia… (viz specifikacie iPhone a realita)

    P.S. Ak chce Apple vytvorit novu platfomu pomocou ktorej by si ludia nakupovali aplikacie, hudbu, filmy atd… moze to zacat rozdavat zadarmo na ulici.

    0
    0
  15. Poslouchat hudbu při prohlížení webu nebo čtení emailu nebo jakákoliv práce jde už na iPhone, nevím, proč by to nemělo jít na iPadu…

    0
    0
  16. 1. multitasking nema ani iPhone a mozes pocuvat hudbu a surfovat
    2. flash no apple asi vie co robi, ja osobne ho nemam rad, ale bez neho sa niekedy neda. mozno ho pridaju
    3. format 4:3 to som kukal aj ja ze to co???
    4. webcam mi nevadi nikdy som nevyuzil, ale cakal by som ze to bude mat, bola by sranda zavolat cez skype napr zo skalnateho plesa

    ale ja vidim z mojho pohladu vela vyuziti. ci na cesty, ci na prezentaciu klientovi, ci napr pri vareni ako kucharska knizka a neviem co vsetko este.

    0
    0
  17. Na margo absencie Flashu:
    myslím, že to nie je prvý krát, čo Apple zanovito ignoruje Flash. Dôvod? Absolútna a dlhodobá neodladenosť Flashu – preboha, veď keď pozerám flash video, tak mi cpu vyskočí o 100%. To by vytĺklo aj autobatériu, nie takú ultratenkú baterku.
    A ďalšia vec: k flashu je už celkom slušné množstvo alternatív. Samotný youtube na iphonoch predsa beží v H.264 a najnovšie Google tiež ignoruje flash s alternatívou nového štandardu HTML5. v Chrome a v Safari sa už dá nastaviť youtube cez to. Opakujem: štandardu.
    Bez flashu sa zrúti svet, alebo čo? Mali dosť času na jeho optimalizáciu, ale prd. Tak tu je výsledok.

    0
    0
  18. Tomas: nechcem sa tohto zariadenia velmi zastavat, lebo patrim ku skupine, ktora po velkom HYPE je mierne rozcarovana moznostami iPadu, ale… mam vyhady k Vasim bodom 1. a 3
    1. uz aj iPhone zvlada zapnutu hudbu a prezeranie emailu alebo webu. Som si isty, ze to zvladne aj iPad.
    3. format obrazu 4:3 je myslim kompromis kvoli kniham a aplikaciam z iPhonov a zas az taka velka nevyhoda to nie je. Zazitok z filmu z kina resp. velkej widescreen obrazovky v obyvacke a surround zvukom sa neda nahradit zariadenim do ruky a myslim, ze v tomto ohlade nie je co vycitat iPadu.

    S ostatnymi bodmi sa plne ztotoznujem – chybajuci flash a webkamera su IMHO silna brzda uspechu. Pockam si az na 3 generaciu :-)

    0
    0
  19. Alexander Mravčák: Myslím, že u čítačky ide HLAVNE od display. Načo mi bude krásne a rýchle používateľské rozhranie, keď ma za chvíľu z podsvietenia začnú bolieť oči? To je ako keby ste napísali, že vhodnosť TV sa neurčuje len podľa obrazovky, ale dôležité je aj diaľkové ovládanie a menu s nastaveniami. Každému ide hlavne o tú obrazovku.

    0
    0
  20. Osobne si viem predstavit vyuzitelnost iPadu aj s jeho nedostatkami.

    Pamatam si casy, ked na iPhone aplikacie boli jednoduche, textove s minimalnym grafickym rozhranim (Tap Tap).

    Ocakavam vsak prilev aplikacii pre skolske prostredie, ktore urcite vyuziu skolaci (aj ked ja uz len na VS :)

    iPad je zaujimava vec, ma svoje nedostatky, ale ani Zuzana Belohorcova nebola taka pritazliva, ked sa narodila ;). Chce to cas

    0
    0
  21. Využití vidím ve dvou “odvětvích”:

    Nadšenci, co mají domov plný elektroniky, ale notebooky nebo netbooky jsou pro ně nepohodnlné do gauče nebo postele.

    Ultra BFU (hlavně důchodci), pro které je pohroma učit se pracovat s plnohodnotným OS, ale chtějí nebo musejí jít z dobou a používat internet a multimédia. Zde bych viděl hlavní odbytiště doku s klávesnicí.

    Ti, co zatím nepochopili využití iPadu asi bohužel budou omezení jedinci bez schopnosti nadhledu. S prominutím.

    0
    0
  22. 2 Tomas
    – napriek absencii multitaskingu, cuduj sa svet, na iPhone pocuvat hudbu a prezerat weby alebo prezerat maily naraz ide… Nemyslim ze to bude ine v pripade iPadu. Odpadol ti jeden z dovodov :)
    – nepodporuje flash? No chvala bohu… dufajme ze aj vdaka tejto “tvrdohlavosti” Applu ten flash coskoro z webov vymizne (zeby YouTube ako prva “vlastovka” s HTML5?)
    – lepsie by bolo mat iPad vo formate 16:9, idealne na prehravanie filmov? A ked budes chciet pozerat ten web teda? Nebude ti chybat vrch a spodok? Vzdy je nieco za nieco, toto su dve protichodne poziadavky, chapem, preco prevladla ta druha…
    – potrebujeme kamery na chatovanie a Skypovanie? Ja sa priznam, mam jednu zapichnutu do PC a polozenu doma na monitore uz asi 4 roky a NIKDY som ju nepouzil. Ale mozno som len zla vzorka pouzivatelov :)

    Zhrniem to. iPad je zariadenie presne pre ludi, ktori vedia na co a ako ho budu pouzivat, presne ako iPhone. Nie kazdemu bude vyhovovat, ale tomu, komu ano, bude vyhovovat vo velmi velkej miere.

    0
    0
  23. zdravim..nevie niekto kolko ramky to vlastne ma ?….inak velka skoda ze tam nedali nejake usb-cko a klasicky konektor pre pripojenie sa k intenetovej sieti :(…to prve sa zevraj da nahradit nejakou redukciou ale v nejakej okresanej verzii iba pre fotaky …skooda no ze to takto nedomysleli

    0
    0
  24. Libi se mi, ale kupovat to zaim nejdu,

    jelikoz se to pripaji pomoci kabelu, ale mohlo by to fungovat i bezdratove
    po nainstalovani nejakeho softu by se z toho stal grafickej tabet, taq bych
    mozna koupil i dva, zatim se uspokojim s mojim wacomem cintiq, ma sice
    21 palcu co je fakt velky, no mohu odporucit ;)

    0
    0
  25. ta iSight kamera by tam mohla byt …aspon pre 3G modely

    podla mna to co bolo predstavene je len prvy krok… inovacne moznosti toho zariadenia su nesmierne siroke a apple uz ma podla mna vopred jasne kedy aku kartu vytiahne z rukava aby nestratili zaujem potencionalnych kupujucich…mozno o rok bude multitasking, isight, flash, ….

    0
    0
  26. iPad je ok, pre vacsinu sveta aj ked pre mna trosku useless, ako je pre mna useless aj iPhone.

    Autor vsak na Siriho komentar odpoveda clankom ktory opisuje Kindle, na trhu vsak koluje uz viac citaciek, v ktorych vidim asi vacsi vyznam ako velkych iPhoneoch. Citacka je totiz na CITANIE a uprimne ako grafik a typograf poviem ze som nevidel zatial inu technologiu ako E-Ink, ktora by tak dokonale imitovala papier a jeho pohodlne citanie. OLED nie je k tomu cesta.

    Odporucam pozriet Que od Plastic Logic, svojim minimalistickym designom, funkciami a najma teda E-Ink displayom u mna vyhrava.

    0
    0
  27. Vestavěná kamera je nesmysl, ta v tom asi nikdy nebude. Kameru lze pohodlně používat jen ne něčem pevném, ne na něčem co držím v ruce. Řešením je ext. kamera, kterou můžu připnout na něco pevného.

    0
    0
  28. ako pise j4r0, je otazkou casu kedy pridaju dalsie vychytavky.
    len dufam ze casom pribudne nejaka super vektorova app na kreslenie :)

    co ma vsak zaujima – myslite ze iPad bude niekedy mozne ovladat aj perom (stylusom)?

    0
    0
  29. Neviem ozaj co to tu rozoberate. Aj tak na tom nic nezmenite. Apple sa riadi heslom “Think Different” !!! A vobec chceli vyplnit miesto medzi iphonom a macbookom, nie spraviť netbook!

    0
    0
  30. Viem si predstavit kazdodenne vyuzitie – pouzitieiPadu aj s jeho pre mna handicapmi vo veci konektivity a obmedzenosti. Ovsem za tu cenu? Za tu cenu si myslim ma momentalne vecsi zmysel nejaky skvely netbook za 350 – 400 Eur z niekolko nasobnou kapacitou HDD ci beznou konektivitou (citacka, USB). Zatial je to pre mna dalsia Apple nedotiahnuta marketingova imageovka.
    Ale ako zrkadlo v ktorom sa da aj ucesat a leskne sa v nom vsetko okolie je ok.

    0
    0
  31. kamera – podla mna ju tam nedali najma preto, lebo sa nevedli dohodnut, kde by mala byt umiestnena, resp pre nu nemali fyzicky miesto
    usb – mne tam nechyba multitasking, ale usb. ak tam mam robit nejake texty, tabulky, prezentacie, hodilo by sa to odniest na niecom inom, ako vzduch.

    0
    0
  32. Viem si celkom predstavit vyuzitie, ale…. Ma to dokonaly format, jednoduchost, kopec aplikacii. Jedina, ale dost podstatna nevyhoda ktoru vidim, tak ako pri iPode Touch – je to nepouzitelne zariadenie bez stolneho pocitaca, bez ktoreho do toho nedostanem data inak ako z webu a nic z toho nevytlacim. Aspon slot na SD kartu, alebo USB kluc do toho mohli dat, aby sa to dalo pouzit ako nezavisle zariadenie :(

    0
    0
  33. ipad sa mi velmi paci, kupit ho nekupim ale vyskusat si ho pojdem urcite.

    k multitaskingu – podla mna uplne staci to ze ked aplikaciu zavriem, tak sa ulozi a pri opetovnom spusteni pokracujem, je to uz len na vyvojaroch ako tie aplikacie urobia (a nezere to ramku ani cpu iba to zaberie o nieco viac miesta v pameti) … a este ipod sa da ovladat z hocijakej alikacie takze v tom problem nebude

    jasne ze ten kto ma MBook aj iphone tak povie ze ho nepotrebuje omg, ani mu to nikto nenuti, ale inak pre vela ludi to vyuzitie bude mat

    k citaniu knih – ten kto chce iba citat e-knihy si ho urcite nekupi, ale ten kto si ho kupi aj z ineho dovodu bude rad ked tam bude vediet citat knihy a nebude musiet mat viac zariadeni

    0
    0
  34. nie je zly ale treba pockat na update ked vychytaju muchy na tomto prototype. ked uz aj ozeliem usb pripojenie a citacku napr. sd kariet, myslim ze webkamera tomu naozaj chyba. inak cely ipad ma byt jednoduchsou verziou netbuku takze OSX na to je asi zbytocny. Multitasking je tiez zbytocny, mne na iphone nechyba a neviem na co by som ho na takom zariadeni pouzival. Verzia zo 16GB je asi dost malo, 64GB je fajn ale ta cena sa uz priblizuje macbooku. Vydrz baterky je tiez fajn ale suhlasim ze realna vydrz bude asi ina. A ci sa na lesklom displeji budu dobre citat knihy je tiez otazne. Inak dobry zaciatok…

    0
    0
  35. Stale nepochopim, ako mozete byt tak “hlupy” a ihned zahadzovat iPad. To si este naozaj nikto nevsimol toho skryteho potencialu?

    Nebola situacia s iPodom Touch, ci iPhonom na zaciatku presne ta ista? Nebol App store. Neexistovali okrem Cydie ziadne rozlisenia a vlastne ani ta Cydia nezpadla z neba ihned po jeho uvedeni. Ziadne Cut and Past a beztah sa z neho vyvinul podla mojej mienky jediny telefon, ktory je naozaj smart.

    X ludom vadila grafika hier. A to ze ti ludia na to mali 14 dni vam ako relevantny nedostatok nic nevravi?

    A beztak, to si ozaj nepolozil niekto otazku, kam s tym Steve smeruje? Tolko sa diskutovalo aj o iPhone OS 4.0, ktory by mal podporovat udajne multitasking. A otazka, preco ho nema iPad? Z jednoducheho dovodu, este nie je tato funkcia v situaci, ze by mohla ist do ostrej prevadzky. Osobne, sa ozaj dokazem bez neho obist.

    Ze nedpodporuje flash? A co HTML5 standard?

    Ved je to prva lastovicka svojho druhu a verim v to, ze uda novy standard v oblasti tabletov ako takych. Hlavne aplikacie tretich stran druhej generacie z neho urobia dost mocny nastroj.

    Osobne sa mi ozaj paci idea, ze nemusim so sebou vsade tahat MP a mozem ho jednoducho nahradit iPadom.

    0
    0
  36. “Na čítanie digitálnych kníh doteraz určite nebolo lepšie zariadenie a podľa prezentácie nahrádza rozhranie tlačené knihy veľmi poctivo.”

    Haha, no jasne… vedeli ste, ze na papieri (teda aj e-papieri) citate o 30% rychlejsie ako na na displayi?

    Posledne tri roky som bol nadseny kazdym novym produktom od Apple, ale toto mi fakt pride ako fail. No uvidime…

    0
    0
  37. osobne som velmi nadseny ipadom, uzasne rozmery a vaha, neskutocny response, velky potencial. chcel by som vediet ci sa bude dat nejako sparovat s iphonom, napr pre share fotiek, tym by uplne odpadla potreba kamery (aj ked myslim ze je uplne pontless v takomto zariadeni), ved ajtak kazdy nosi telefon vzdy zo sebou. od kupy ma odradza nepodpora stylusu, lebo povedzme si uprimne prstom toho moc nenapisete ani nenakreslite (ajked ta showcase na keynote bola zaujimava). pokial ale viem tak si htc nedavno dali patentovat stylus na capacitive displaye, pokial by sa dostal do vyroby stacilo by uz len porobit aplikacie :)

    0
    0
  38. elementarnou filozofiou apple je zazitok, lahkost, radost, nie cisla, vykon,kapacita ..kto toto nepochopil, nech si setri nervy a nelezie do gurmanskej restauracie a napapa sa vo fastfoode. Moje deti pri pozerani rozpravky tukaju po obrazovke, Steve vie, co je prirodzene. iPad, vitaj!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.