iOS 4.0 pre iPhone a iPod touch je k dispozícii – multitasking, folders, widgets, zhrnutie noviniek a ďalšie

Apple pred chvíľou vypustil očakávaný update pre iPhone a iPod touch na verziu iOS 4. Nainštalovať si ju môžete po pripojení zariadenia k počítaču s najnovšou verziou iTunes a stlačením tlačidla „Check for Update“. Softvérová aktualizácia je v mnohých veciach netradičná. Po prvýkrát je zadarmo aj pre iPody touch a po prvýkrát sú úplne vynechané niektoré zariadenia, konkrétne najstarší iPhone a prvá generácia iPodu touch. Veľké rozdiely v nových funkciách sú aj na zariadeniach, na ktorých pobeží. Napríklad multitasking, ktorý je zrejme najväčšou novinkou, funguje len na iPhone 3GS a iPode touch 3. generácie (32 a 64 GB). Napriek tomu je však iOS 4 (pôvodný názov iPhone OS) veľkým krokom dopredu — okrem spomenutej možnosti paralelného behu aplikácií tretích strán môžete aplikácie organizovať v priečinkoch, zariadenie si môžete personalizovať pomocou tapety na domovskej obrazovke a vylepšených bolo aj veľké množstvo zabudovaných programov. Poďme sa na všetko podrobne pozrieť.

Multitasking

Mobilným zariadeniam Applu dlhú dobu používatelia vyčítali absenciu multitaskingu – čiže možnosti behu viacerých aplikácií naraz. S novým softvérom odpadá aj tento nedostatok. Každá aplikácia ktorú zavriete ostáva po určitú dobu „otvorená“ a teda si pamätá svoj stav (väčšina ešte nie je uspôsobená a tak svoj zachová len veľmi nepresne). Aplikácie sa dajú tiež prepínať pomocou nového multitasking docku. Po dvojitom stlačení Home buttonu sa v spodnej časti obrazovky zjaví pruh s nedávno otvorenými aplikáciami, do ktorých sa môžete jediným ťuknutím urýchlene prepnúť. Aplikácie ostávajú v Docku aj po dlhej fáze nečinnosti a po zapínaní ďalších a ďalších sa odsúvajú doprava (aj keď dock zobrazuje len 4 aplikácie, dá sa ním skrolovať). Multitasking dock sa vždy po vyvolaní zjaví na rovnakej spodnej strane obrazovky, keď teda používate nejakú aplikáciu v širokom móde, vysunie sa na pravej alebo ľavej strane.

V momentálnej fáze sa teda multitasking dock dá skôr chápať ako zoznam naposledy otvorených aplikácií, keďže máloktorá aplikácia je na multitasking skutočne uspôsobená. Funkciu však využijete aspoň pre zabudované aplikácie alebo na rýchlejšie prepínanie.

Dostupnosť funkcie: iPhone 3GS, iPod touch 3. generácie (32 a 64 GB)

Widgety

iOS 4

Spolu s multitaskingom sa zjavili v novom systéme aj ovládacie widgety. Pristupovať k nim sa dá po vyvolaní multitasking docku dvojitým slačením Home buttonu a presunutím sa doľava od prvej aplikácie (podobne ako k vyhľadávaniu pristupujeme presuním sa naľavo od prvej obrazovky aplikácii). Widgety sú momentálne dva – ovládanie iPodu (ktoré malo predtým skratku, ktorú teraz získal multitasking) umožňuje zastaviť pieseň, preskočiť na predošlú, ďalšiu a otvoriť aplikáciu iPod. Narozriel od ovládača, ktorý sa dal vyvolať dvojitým stlačením Home buttonu v iPhone OS 3, nový sa dá používať aj keď iPod neprehráva hudbu, na zapnutie pesničky teda nemusíte ísť do aplikácie iPod, stačí vyvolať multitasking dock a stlačiť tlačidlo play.

Druhým widgetom je veľmi užitočný zámok obrazovky. Aj keď automatické otáčanie obrazovky pomocou accelerometru je výhodou, niekedy môže byť nežiadúce. Vtedy stačí ťuknutím na tlačidlo otáčanie obrazovky uzamknúť. Prekvapivo, otáčanie sa dá uzamknúť len vo vertikálnom móde, nie v horizontálnom.

Apple sa nevyjadril, či časom sprístupní viac widgetov, a je celkom pravdepodobné, že chce zachovať takýto malý počet, ktorý sa zmestí na jednu obrazovku. Podobne ako multitasking, aj widgety si môžu vychutnať len používatelia s iPhonom 3GS alebo iPodom touch tretej generácie.

Dostupnosť funkcie: iPhone 3GS, iPod touch 3. generácie (32 a 64 GB)

Folders

V iOS 4 nájdete aj funkciu, ktorú Apple nazýva Folders, čiže organizácia aplikácií v priečinkoch. Trochu nešťastný je spôsob tvorby priečinkov – stačí dostať ikony do módu presúvania (podržaním prsta na ikone dlhšiu dobu) a následne presunúť jednu ikonu nad druhú. V praxi sa preto často môže stať, že vytvoríte priečinok aj keď ste chceli iba presunúť aplikáciu.

Obsah jedného priečinku je limitovaný na 12 aplikácií a nemôžete doň vložiť iný folder. iPhonové priečinky však majú aj jednu skvelú výhodu oproti počítaču – v ikone vždy vidíte aké aplikácie sa vnútri nachádzajú a ľahšie teda veci nájdete. Hľadanie uľahčuje aj fakt, že novovytvorené priečinky sa sami inteligentne nazývajú na základe kategórii (Hry, Zábava, Vzelávanie, Utility…), neskôr sa samozrejme dajú premenovať.

Aj napriek chybám je teda organizácia aplikácii stále celkom intuitívna v porovnaní s konkurenciou.

Dostupnosť funkcie: všetky zariadenia

iOS 4 iOS 4 iOS 4

Pozadie pod ikonami

Najväčšou vizuálnou zmenou nového systému je možnosť nastaviť si pod ikony vlastné pozadie. Vybrať si môžete z predpripravených vzoriek a svojich vlastných fotiek. Aj keď pozadia môžu byť pekné, na priveľmi zložitej tapete ikony nevyniknú, práve naopak a tak niektorí používatelia zrejme uprednostnia niečo menej komplexné. Paradoxne, výber jednoliatej farby (napríklad tradičnej čiernej) na výber nie je. Jediný spôsob ako toto docieliť, je vytvoriť si takýto jednoduchý obrázok v počítači a pomocou iTunes ho nahrať do zariadenia.

Dostupnosť funkcie: iPhone 3GS, iPod touch 3. generácie (32 a 64 GB)

Zmeny v grafike

Aj keď pozadie pod ikonami si môžu prekvapivo nastaviť len majitelia tých najnovších a najlepších iPodov a iPhonov, menšie novinky v grafike sa dotkli celého spektra zariadení. Prvou takou zmenou je nový, elegantnejší 3D dock. Prekreslená, aj keď na prvý pohľad takmer rovnaká, je aj drvivá väčšina ikon zabudovaných aplikácii.

Dostupnosť funkcie: všetky zariadenia

iOS 4

Mail.app

Používatelia iPhonu sa dožadovali jednotného inboxu od nepamäti. S iOS-om 4 je aj ten konečne dostupný. Pošta je po novom organizovaná veľmi podobne ako v Mail.app na Mac OS X. Dostupnú máte prijatú poštu v samostatných priečinkoch podľa schránky, no aj v spoločnom. Takisto sa už netreba toľko „preklikávať“, keďže máte zvlášť oddelenú schránku prijatej pošty a zvlášť ostatné priečinky v účte.

Ďalšou príjemnou funkciou je tzv. thread view, čiže zobrazenie jednotlivých mailových konverzácií spolu, podobne ako to má napríklad webové rozhranie Gmailu.

Dostupnosť funkcie: všetky zariadenia

iOS 4 iOS 4 iOS 4

iPod

iOS 4

Malou zmenou prešla aj aplikácia iPod na prehrávanie multimédií, ktorá teraz zobrazuje album vo vizuálne príjemnejšej forme a ponúka tiež viacej informácií k pesničke ako poradové číslo na albume dĺžku.

Dostupnosť funkcie: všetky zariadenia

Fotoaparát

Do aplikácie Fotoaparát bol pridaný 5× digitálny zoom. Približovanie je veľmi intuitívne, treba mať ale na pamäti, že digitálny zoom je v podstate iba výrez, nie skutočné priblíženie, a teda kvalita pri zväčšovaní výrazne klesá.

Funkcia „tap to focus“, ktorá automaticky zaostruje na vybrané miesto je už dostupná aj pri natáčaní videa.

Dostupnosť funkcie: iPhone 3G, iPhone 3GS

iOS 4 iOS 4 iOS 4

Fotky

Okrem toho, že aplikácia konečne pracuje aj v horizontálnom režime, môžete teraz fotky prezerať nie len podľa albumov, ale aj podľa udalostí (events) a tvárí (faces). Predpokladá sa samozrejme, že fotografie synchronizujete z iPhoto, alebo Aperture, je otázne ako túto funkciu využijú používatelia platformy Windows.

Aj tak však stále chýbajú aplikácii niektoré základné funkcie ako napríklad orezávanie alebo otáčanie fotky. Po novom sa však aspoň konečne dá spustiť slideshow z inej pozície ako od začiatku albumu (táto možnosť tu bola v systéme 2.x, avšak s príchodom 3.0 zmizla).

Dostupnosť funkcie: všetky zariadenia

Správy

iOS 4

Pri esemeskovaní sa už nemusíte obávať, koľko miniete. Absencia počítadla znakov (štandardná výbava všetkých telefónov minimálne poslednej dekády) iPhone celkom zahanbovala, funkcia je teraz konečne implementovaná. Počítadlo je veľmi premyslené, zjaví sa až keď sa dostanete do druhého riadku (približne od dvadsiateho znaku) a teda keď sa naň vytvorí priestor. Nad tlačidlom odoslať je tiež veľmi dobre na očiach.

Safari

iOS 4

Menšie zmeny funkcionality a rozhrania sú prítomné aj v prehliadači Safari. Za prvé je to možnosť vybrať si pri vyhľadávaní okrem serverov Google a Yahoo aj Bing od Microsoftu. Pri vyhľadávaní sú používateľovi predkladané aj návrhy (iba Google a Yahoo), podobne ako je to zvykom na prehliadačoch na počítači. Tlačidlo „zrušiť“ z obrazovky vyhľadávania/za­dávania URL bolo posunuté, aby vytvorilo pre tieto návrhy viac miesta. Po vzore Safari 5 ponúka prehliadač v iOS 4 návrhy nie len na základe adresy, ale aj na základe titulky stránky. Pri dopĺňaní návrhov vždy zobrazuje obe, nie len URL, ako tomu bolo v iPhone OS 3.

Dostupnosť funkcie: všetky zariadenia

komentárov
  1. Je to to isté, čo GM ? lebo mi GM blbne ! :/ Maily neodosiela, Foťak sa otvara sto rokov (pritom hned po update mi šiel belskovo) a tak :/ ..

    0
    0
  2. 2 Daniel2: na jesen, Steve Jobs to povedal na konferencii.

    Mna by tiez zaujimalo aka je to verzia, kedze mam iOS4 GM seed a iTunes mi neponukol update.

    0
    0
  3. AFAIK widget nie je iba pre iPod, ale pre akukolvek aplikaciu, ktora prehrava hudbu a vyuziva nove API. Na poslednom Evente takto Steve ukazoval, ze mal namiesto iPodu widget pre Pandoru.

    0
    0
  4. No já teda nevim ale ten multitasking mi spis pripada jako rychle přepínání aplikaci. Když se treba přepnu z aplikace sms zdarma a zpátky tak nejen ze se znovu načítá ale vymaze se mi i text který jsem napsal :((

    0
    0
  5. Samuel > Aplikace musí mít implementované přepínání, takže je autoři musí upravit. Multitasking nenechá v pozadí běžet celou aplikaci, ale jen důležité části – a tyto musí vybrat autoři softwaru.

    0
    0
  6. @samuel gordon: asi preto sa ti to nacita odznova, lebo ta App zatial nepodporuje multitasking… multitasking na iphone je viazany na podporu aplikaciu…

    0
    0
  7. Juchuuuuuuuuu WHAT TIME IS IT voice command pridany !!!!!!!! Huraaaaaa toto mi chybalo na bicykli neskutocne !! Poznate nejake dalsie nove ?

    0
    0
  8. Ipad… dal by si na seba email ??? lebo čakať tu dokedy odpíšeš a tak je to zdlhave… Ak vlastníš Ipad tak mi pomož :-) Alebo napíš na pokec na nick Vyjednavac69… aaaa počul som že v Nemecku ak by som ho chcel kupiť tak musím vraj objednať sa do predu či ako ??? a boh vie či v hotovosti sa dá kupiť či nielen cez kreditku … to všetko čo píšem tak o Ipade a chcem poprosiť niekoho kto ho má tak nech mi napíše na nick žee odkiaľ ho kupil … ĎAKUJEM :-)

    0
    0
  9. Ja osobne by som mal záujem o Ipad 16gb verziu … Keďže by som si ho kupil v Nemecku tak tam je záruka na to 2roky ??? Lepšie je kupiť z Nemecka než z USA ??? A čítal som na českom fore že keď by som chcel ísť si kupiť priamo Ipad do predajne Apple vo Viedni dajme tomu taak vraj musím sa neako registrovať zapísať do predu … Nestačí to že pridem tam a dám im v hotovosti cca 500eur a idem preč ??? PORAĎTE SLOVAAACI

    0
    0
  10. mate niekto pred updateom problem s backup ako ja? po vyse hodine je backup na cca 10% Skusil som disconnect, restart + odstranil najvacsie data z iP, ale stale to vyzera, ze neskonci ani do zajtra rana. pozeral som fora, ale nazory sa lisia a bol by som nerad, keby som o nieco prisiel. vie niekto poradit, pls?

    0
    0
  11. tak asi sa pos… :) hned, ako som dopisal svoj koment sem, progress bar sa pohol a backup dokoncil v priebehu cca minuty. neviem ako ste to spravili, ale pomohlo. vdaka :)))

    0
    0
  12. moja otazka asi vyznie hlupo, ale:
    da sa vypnut multitasking?
    zobralo mi to za desat minut 10% baterie
    to kde sme?

    jailbreak!!!

    0
    0
  13. joe: ako ti asi tak pomoze jailbreak??? zozrat baterku skorej? Vypinaj si aplikacie, to sa da a je to… a drviva vacsina ludi s ana vyssu spotrebu baterky nestazuje

    0
    0
  14. to ze JB na stvorku uz je vonku snad 2 tyzdne vieme, aj ked dev-team sa tentoraz tvari zasa zahadne…
    ale nic to neriesi kedze pre ios4 este nic poriadne nie je…

    ale tym co sa nevedia dockat stvorky a planuju si ju nechat – predtym ako si date stvorku, skuste neist cestou restore ale setupom nanovo. Prenesie sa vam jailbrakovy bordel – pozadia z backgrounderu, z SBsettings napriklad bude vidno battery percentage a to je len to co zatial je vidno, nemienim si zatial stvorku breaknut takze sa neviem pozriet priamo dovnutra co tam vsetko zostal za bordel. ale 3G po nasetupovani cisteho systemu bez restoru starych dat z backupu ide vyrazne ale ze vyrazne rychlejsie.
    je mozne ze to bude spiritJB ktory som mal na 3.1.3, pretoze te predsa len bol dost spinavy a hybal s vecami aj v userlande.

    Nuz a hlavne – ak ste sa doteraz zaobisli bez pocitadla znakov v sms.. staxkovanie aplikacii do foldrov a unified mailbox vas nijako nelaka (pretoze mate vo svojich mailboxoch spravene sub_inboxy a triediace pravidla a v unified uvidite stovky mailov mirnixdirnix), na 3Gcku je to fakt zbytocne. neviem o akych zmenach sa hovorilo v ipode, ja som ziadne nenasiel, zda sa mi trochu rychlejsi spotlight, priznam sa ze nevie ci sa dalo v trojke nastavit kde vsade ma hladat ale asi hej, ja vyhladavam len v tel cislach a mailoch, ale vela markantnych zmien na 3g tam fakt nie je.

    0
    0
  15. ak mate plny telefon fotiek MP3 a pod. tak vam to bude trvat neskutocne dlho aj s backupom a restore… brutal. asi 4 hodiny

    0
    0
  16. JB je už dávno a unlock vyšiel pred hodinou http://bit.ly/9plhZS
    inak ja osobne si iOS 4 nemožem vynachváliť, hlavne koli multitasking a folders…na to som čakal odkedy mám iPhone. Konečne Pandora na pozadí :)))

    0
    0
  17. Skoda, ze to nejde aj na iPhone 2G :( Aspon tych par zmien, napriklad priecinky a updatnuty Safari mohli pridat :(
    no nevadi, asi si kupim iPhone 4.
    Ale mam aj 3GS a chcem sa spytat, ci sa neoplati pockat na 4.0.1 alebo dajaky taky mensi update, prave z dôvodu chyb, ktore niektori spomennuli.

    0
    0
  18. S nadšením po prečítaní článku, som si išla upgradnuť môj iPhone 3G 8 GB. Trvalo to celú noc, lebo mal stále problémy a s pripojením na server Apple – výsledok do rána – odišiel celý iPhone, nie je možný restore, nenachádza server. Super!!! Vôbec neodporúčam iOS 4, s týmto končím s celým Applom :-(

    0
    0
  19. Moc rád bych si iOS4 nainstaloval, ale dokud na O2CZ nebude tethering, zustavam u 3.1.2:-( Skoda, tak me to laka:-(

    0
    0
  20. ahojte, mam problem s update verzie iOS4.. naistaloval som iTunes 9.2, dal update, update stiahlo, ale pri instalacii mi vyhodilo chybu, iPHone sa dostal do recovery modu a vsetko sa vyplo. iPhone ostal v stale, ze ho mam pripojit na iTunes, akonahle to urobim, vyhodi mi hlasku, ze chyba driver na Apple Mobile Device (recovery mode), ktory ale nedokaze najst. Moj iPhone je teraz v kome, driver neviem najst .. a aj na apple.com som nasiel par zufalcov, co maju takyto problem .. ale riesenie ziadne .. viete mi niekto poradit, ako sa dostat k tomu, aby iTunes akceptoval iPhone a aby som mohol spravit restore .. mam Win VIsta, iPhone 3GS..

    0
    0
  21. Mne po update nejde asi polovica hudobnej kniznice v iPhone 3G a pribudlo mi 2,5 GB dat na “others”… co to je Others? nerozpoznane mp3 ci ako to mam chapat?

    0
    0
  22. marek: a nedsa sa pravit ani restore?

    No.. mali my povedat ze pred updatovanim si mam vymazat iphone.. :D Uz cakam hodinu a pol a som este len v prvej tretine :(

    JB: jb sa roby cez redsn0w 0.9.5 win/mac , ale este som to neskusal.. Unlock vraj uz je.. Predpokladam na cydii cez nejaky snow… ALe neviem.. este nemam vyskusane..

    0
    0
  23. neviete mi niekto poradit.. chcem si updatovat tu iOS4 ..nechce mi to stiahnut.. po stiahnuti mi vypise chybu ,,problem s pripojenim,, skuste znova..skusal som to uz asi 6x a nic.. skusal som aj preinstalovat itunes

    0
    0
  24. som si nevsimol ze sa tu niekto uz podpisal menom Marek tak zeby nebol zmatok pridavam inicialku :) …

    No potesil by som sa keby to niekto spravil aj ked radsej som mal vsetko oficialne.. lenze je tu jeden problem ktory si nedokazem vysvetlit ( mam iPod Touch 1.gen. sw 3.1.3 )

    na jednom pocitaci (win7) mi iTunes najde iPod ale dokaze don nasynchronizovat iba aplikacie aj to iba do urcitej velkosti, tie co su vacsie nevie nahrat a to iste nevie nahrat vobec ziadnu hudbu s chybou tusim ze 0xe8000065 , nieco ze chyba disku alebo co.. v druhom notebooku (tiez win7) som skusal komplet preinstalovat itunes ovladace a teraz uz neviem ovladace ani nainstalovat neda sa… ked som si uz myslel ze mam iPod v tahu.. len tak zo srandy som ho vyskusal zapojit pod ubuntu, hned sa mi prihlasil Rhythmbox a veselo som si z neho pretiahol hudbu do iPodu bez problemu… (akurat sa divne spravaju coveri su priradene k zlym pesnickam a id3tagy su akesi divne ale to pripisujem rhythmboxu) …

    stretol sa niekto s niecim takym da sa to nejako riesit?

    0
    0
  25. @Rado: skus vypnut antivirus a firewall. mne to stiahlo na siesty pokus az vtedy, ked som vypol NOD a ZoneAlarm

    0
    0
  26. neda sa urobit restore, neda sa urobit nic, totiz iTunes aj po pripojeni iPhone sa tvari, ako keby som ho nepripojil .. ako zufalstvo, som viac ako 1,5 dna bez iPhone a zacinam rozmyslat, ci sa ho celkovo nezbavim .. cele Apple mi tymto sposobili kvantum problemov … a stale som nenasiel riesenie :(

    0
    0
  27. Na 3G ide multitasking skvele- mám pustených 6 aplikácii a voľnú RAM 38MB!
    Naopak, user wallpaper spomaľuje grafické prostredie, preto ho neodporúčam aktivovať.

    0
    0
  28. mam 3GS plny fotiek a hudby.. prvy pokus o update sa zasekol na backup-e. Po naslednom odpojeni a pripojeni iPhone-u to prebehlo bez problemu do cca 1 hod. iOS 4 je pekna, ale trosicku pomalsia, animacie su vsak plynulejsie. Celkovo spokojnost (zatial) – moj postreh.

    0
    0
  29. neviete poradit,co mam robit,ak pri stahovani vypise problem s pripojenim??skusala som to uz milionkrat a stale to nejde :(

    0
    0
  30. Ahojte.
    Upgradol som na Iphone 3G z 3.1.4. na 4.0 iOS4 a odtedy mi neskutočne blbne mail. Zasekne sa keď sťahujem doručené a odoslané emaily, neustále padá, proste blbne ako nikdy predtým. Dal som restore na továrenské nastavenie, znova ho backupol, vymazal kontá, znova vytvoril a mail neustále blbne!!!
    Volal som do Apple – odpoveď – Je to nový systém, ešte nemá vychytané muchy!!!
    To čo je toto???!!!??? Ak chcem problém, kúpim si Windows, od Apple toto naozaj nečakám!!!
    Vie niekto poradiť???

    0
    0
  31. včera som upgradol na 4.0 ios4 vacsinou mi ti vzdy robilo problem ked som daval novy firmware, tak som mal system najprv som urobil kompletny backup, pak som dal restore, pak som dal upgrade na novy firmware a pak som dal restore from backup, vcera mi to trvalo 3 4 hodiny (asi mam vela veci v iphone :) ). ale nenaskocili mi fotky, lebo prvy backup nejak zmrzol mozno preto, ale ja si cas od casu robievam zalohu vsetkych foetiek cize, v celku …ak to neozivim pridem len o nejake fotky. a k tomu novemu firmwaru …niektore veci ktore vidim na internete v mojom firmware nie su (ako napriklad wallpaper – moznost set as home wallpaper atd) …tak nevim …inak je to setko OK a su tam tie vychytavky – a ten multitasking mi tiez nejde aktivovat tym dvojklikom na home button.

    0
    0
  32. neda sa mi nainštalovať štvorka čakam 35 min a na konci mi napiše že error !! prosim pomoc skuša to už 35 krat… a ma sa pred tým dačo nastaviť alebo dačo ? pllls pomoc

    0
    0
  33. Upgradoval som si iPhone 3GS na verziu 4. Všetko vyzerá v pohode, len niektoré veci mi nefungujú. Nezobrazuje sa mi počítanie písmen pri SMS aj keď mám v nastaveniach povolené počítanie. A prestalo mi pri SMS filtrovanie mien z adresára. Ak som do odosielateľa písal písmená, vyberal z adresára možných adresátov, teraz nič.

    0
    0
  34. Natuš:
    Ja som mal podobný problém pri updatovaní na verziu 3.1.2 pri iphone 3GS. U mňa je problém v samotnom windows xp. Mám sice pro verziu, ide bezproblémovo, ale mám českú verziu. A presne to mi robilo problémy. Nahodil som si do pc vmware (virtuálne pc), nahodil tam anglicke XP, a problém bol vyriešený. Updatoval som iphone cez virtuálne pc, kde bol anglický operačný systém. Či to bude aj u Teba tak, to netuším..

    0
    0
  35. ja mam iphone 3G a ked si dam cez I-tunes stiahnut novy soft tak mi stale vypisuje neaky error.neviete mi niekto poradit?

    0
    0
  36. Zuzana: vsetko robis na vlastnu zodpovednost, pokial si to robila prvy alebo druhy krat, tak si to mala dat niekomu skusenejsiemu, za to nemoze Apple, ani iOS 4, ale za to si mozes sama, staci mala chybicka a z iphonu mas itehlu…hnevaj sa sama na seba.netreba sa pustat len tak do takychto veci.Vzdy robis vsetko na svoje triko a vsetko ma svoje riziko.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.