iBooks nebudú základnou aplikáciou iPadu

Server Daring Fireball priniesol informácie z oficiálnych Apple stránok, podľa ktorých nebude aplikácia iBooks štandardnou súčasťou softvérového vybavenia iPadu. V prípade záujmu si ju majitelia iPadu budú musieť stiahnuť cez App Store. Príčin pre tento krok môže byť hneď niekoľko. Napriek tomu, že bola aplikácia prezentovaná ako jeden zo základných pilierov nového zariadenia, netreba zabúdať na fakt, že App Store už teraz obsahuje množstvo podobných aplikácií sústreďujúcich sa na sťahovanie elektronických kníh. Okrem fair-play môže byť dôvodom jednoduchšie aktualizovanie samostatnej aplikácie. Keby bola aplikácia iBooks štandardne predinštalovaná, všetky aktualizácie by vyžadovali aktualizovanie celého iPadu, takto stačí aktualizovať iBooks cez App Store. Príčinou môže byť aj fakt, že iBooks nebudú dostupné pre všetky krajiny a vonkoncom nie vo všetkých jazykoch. Na iPade budú štandardne predinštalované aplikácie Calendar, Contacts, Notes, Maps, Videos, YouTube, iTunes, App Store, Settings, Safari, Mail, Photos a iPod.

komentárov
  1. No geniálne. Nehovorím,že to nie je fajn, veď aj iné apple aplikácie cez App store sú super, tobôž nový iWork, Pages a prezentácie, ale viem, že keď je čosi u nich predinštalované je to dotiahnuté do dokonalosti. Nevadí – miernym sklamaním (ako aj sprvu nadšením) pre mňa bola aplikácia Classics pre iPhone. Nedávajú však nové veci a celý iBook store si berie inšpiráciu od nich…tudíž voľba do budúcna bude asi jasná.

    0
    0
  2. Ak zo zaciatku nebude podpora knih IBooks pre slovencinu, nevadi.Staci nainstalovat Stanzu , pridat do nej repozitar napr. palmknihy.cz a mozete citat kolko chcete, casom snad pribudne IBooks store aj v CZ/SK.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.