Google vydáva prvú stabilnú verziu prehliadača Google Chrome pre Mac

Takmer pol roka od uvedenia prvej verejnej betaverzie dnes Google oznámil dostupnosť prvej stabilnej (finálnej) verzie internetového prehliadača Google Chrome pre MacLinux. Mac verzia prináša všetky žiadané vylepšenia vrátane prístupu k viac ako 4500 rozšíreniam, režimu zobrazenia na celú obrazovku (cez klávesovú skratku Command + Shift + F), organizácie záložiek a online synchronizácie záložiek a nastavení prehliadača. Pridané boli aj nové funkcie HTML5 ako geolocation a drag-and-drop prenášanie súborov.

komentárov
  1. Ja som nejakym kompromisom dosiel prave ku Chrome a som spokojny. Firefox GUI je nenormalne pomale na platforme Mac, spustenia aplikacie trva aj niekolko desiatok sekund, Safari predstavuje znacne bezpecnostne riziko, kedze takmer na kazdej hack konferencii sa utocnik dostane do Mac vacsinou cez Safari a aktualizacie su pre Safari viac nez vzacne. Takze s Chrome spokojnost.

    0
    0
  2. Baťky : výborne :D:D
    no ja si to nedávam, nemám rad duplikované aplikácie a snažím sa čo najviac využívať tie čo už v systémé sú :)

    0
    0
  3. Tibor: Napriklad ja som viac nez spokojny s Firefoxom na macu.. na PC mi casto mrzol, vypinal, pri vacsom pocte kariet sekal.. na macu mam otvorenych bezne v jednom okne 45 kariet v dalsom dalsich 15 a ide super…

    0
    0
  4. Díky Vašemu článku nainstaloval a nesmazal.Záložky mě vyhovují a hlavně pro mě míň žere ramku.Při nějakém dlouhodobém stahování s mou 2gb ram se mi stávalo,že se safari logicky zespomalil.Bral si 150mb,zde 60-70mb.Chrome je takový čilejší.Taky je česky,což nové safari 4.0.5.už zase není.

    0
    0
  5. Chrome je podla mna najlepsi zo sucasnych browserov. FF uz pouzivam iba na specialne ucely, ak je treba niektory z jeho pluginov…

    0
    0
  6. No asi jsem to přehnal s těmi hodnotami.V monitoringu jsem si nevšiml Google CH.renderer a Google CH.worker,které asi v součtu s tím zbytkem dají stejně jako safari.Ale i tak se mi zdá,že je čilejší.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.