FaceTime (videohovory v iPhone 4) sa nebude počítať ako minúty hovoru cez sieť operátora

Jednou z kľúčových noviniek predstavených počas úvodnej prezentácie S. Jobsa na WWDC 2010 bol tzv. FaceTime. Ide o videotelefo­novanie na iPhone 4, ktorý disponuje kamerou na prednej strane telefónu. Napriek tomu, že videotelefonovanie cez 3G siete nie je žiadnou novinkou a na konkurenčných telefónoch sa dalo využívať už pomerne dlho, Apple sebavedomo predpokladá, že FaceTime bude zásadnou zmenou. FaceTime bude minimálne do konca roku 2010 fungovať výlučne cez Wi-Fi, neskôr možno pribudne podpora mobilných dátových sietí (3G). V podstate už od predstavenia FaceTimu väčšinu ľudí zaujímala jedna kľúčová otázka – budú sa minúty FaceTime hovorov započítavať do minút predplatených vrámci paušálu alebo kreditu? FaceTime sa totiž spúšťa priamo z klasického hovoru.

Silicon Alley Insider dostal odpoveď priamo od Apple. Klasický telefonát sa po spustení FaceTimu zruší, pokračuje už len videotelefonovanie cez Wi-Fi, ktoré minúty operátorov nevyužíva. Akonáhle bude FaceTime dostupný aj cez mobilné dátové siete, Apple a operátori sa zrejme budú musieť rozhodnúť, či bude FaceTime počítaný vrámci dát, minút alebo ako úplne nová položka.

komentárov
  1. a uz sa vie ako to funguje? vraj na to netreba ziadny login, ziadnu registraciu nic. nejako sa tie dva telefony musia spojit, predpokladam ze pojde o peer to peer spojenie a ako identifikator bude seriove cislo resp. zrejme nejaky novy unikatny identifikator. ale aj tak ma to zaujima ako to bude fungovat v praxi. A dost sa obavam toho, ze to bude bez SSL alebo akejkolvek inej moznosti zabezpecit si tu komunikaciu.

    0
    0
  2. no to by bolo DOST trapne keby sa to pocitalo do pausalu, nakolko to moze ist cez moju domacu alebo pracovnu wifi s ktorou operator nema NIC spolocne a platim si ju navyse u poskytovatela pripojenia na net…

    0
    0
  3. Ja osobne by som mal záujem o Ipad 16gb verziu… Keďže by som si ho kupil v Nemecku tak tam je záruka na to 2roky ??? Lepšie je kupiť z Nemecka než z USA ??? A čítal som na českom fore že keď by som chcel ísť si kupiť priamo Ipad do predajne Apple vo Viedni dajme tomu taak vraj musím sa neako registrovať zapísať do predu… Nestačí to že pridem tam a dám im v hotovosti cca 500eur a idem preč ??? PORAĎTE SLOVAAACI napíšte na nick Vyjednavac69 pls

    0
    0
  4. daniel2: nedostanes ho na mieste v rakusku, lebo su obmedzene zasoby.. Takze predmost maju zapisany.. preto nestaci 500 eur na ruku.. Lebo aj ked im nedas 500 eur na ruku ty 100 percentne im ich da niekto iny :D Ked sa nechces zapisovat do predu, budes musiet chvylu pockat kym upadne osial, a apple uz bude mat vecsie zasoby..

    0
    0
  5. to Pampuch
    22.06.2010 o 13:39
    Takže podľa teba odkiaľ by som si mohol kupiť Ipad 16gb verziu najlacnejšiu bez 3gčka??? Oplatí sa kupiť z USA ??? Alebo z Nemecka ? ten rok záruky si myslím že veľa toho nenarobí… veď je to Apple tak musí vydržať… Dal by sa neako poriešiť aby som vyplatil ako na dobierku? a ako je to z applestore na Slovensku ? Možem si kupiť do neho aplikacie v pohode ? Aaaa ak by som ho kupoval od niekoho cez net musí mi dať k nemu aj neaký bloček alebo stačí kod čo je na krabici či ako ?

    0
    0
  6. a ako sa viem zapisat do toho zoznamu ?, a ked sa tam zapisem tak mi napr za tyzden zavolaju ze mozem si prist po ipad ? a ako je to s dostupnostou 64GB + 3G ?

    0
    0
  7. @Michal Ondrus

    Zda sa, ze nevies ako to funguje poriadne. Zober si ze s niekym volas cez normalnu siet, a do toho das FaceTime. Pocas (!!!) telefonickeho hovoru sa ti prepne na FT cez Wi-Fi. (Engadget to pekne demonstroval na videu)

    Takze nie je zas take hlupe rozmyslat nad tym ci sa to pocita do pausalu, alebo nie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.