Facebook pre iPhone konečne umožňuje Push notifikácie a synchronizáciu kontaktov

V dnešnej dobe je stále náročnejšie vyhnúť sa novému fenoménu sociálnych sietí. Medzi najpopulárnejšiu nepochybne patrí Facebook. Najnovšia verzia aplikácie Facebook pre iPhone (3.1.1) naviac pridáva Push notifikácie a synchronizáciu kontaktov.

Pri prvom spustení aktualizovaného Facebooku na iPhone sa na displeji zobrazí možnosť povolenia alebo vypnutia Push notifikácií. Ak ich povolíte, všetky nové správy, príspevky na „stenu“, žiadosti o schválenie priateľstva, označenia vo fotke a podobné informácie zo sociálnej siete budú automaticky zobrazené na displeji vášho iPhonu bez nutnosti aplikáciu spúšťať. Našťastie nechýbajú nastavenia umožňujúce povoliť Push notifikácie len pre vybrané informácie. Spomínané nastavenia nájdete na iPhone v Settings → Facebook → Push notifications.

Ďalšou zaujímavou novinkou je synchronizácia kontaktov z Contacts na iPhone s tými z Facebooku. K informáciám o kontaktoch sa tak pridajú ich aktuálne profilové obrázky. Verzia 3.1 obsahovala niekoľko chýb pri synchronizácii kontaktov, avšak veľmi rýchlo sa na App Store dostala aktualizovaná verzia 3.1.1, ktorá by mala problémy vyriešiť. Pretrvávajúce problémy môžete napísať do diskusie pod článkom. Ak by ste možnosť synchronizácie nevedeli nájsť, nachádza sa v pravom hornom rohu zoznamu priateľov – položka Sync.

Facebook synchronizácia kontaktov iPhone

Spoľahlivé riešenie na synchronizáciu kontaktov ponúka Mac aplikácia AddressBookSync.

komentárov
  1. k poslednej fotke (sync kontaktov) – text, ktory mne zobrazil ako posledne potvrdenie obsahoval slova, ze nielen facebookove kontakty sa uploadnu/upgradnu do iphonovych, ale aj naopak, moje mobilove kontakty sa zavesia na facebook. co je dost velky brutus. ak to niekto vyskusal, ako sa to realne sprava?

    0
    0
  2. presne.. nie som ziadny paranoik, ale nepotrebujem aby mal facebook pristup k celemu mojmu telefonnemu zoznamu.. po tejto hlaske som to zrusil..

    0
    0
  3. ja som to vyskúšal trvalo to asi 2 min nakopírovalo ku kontaktu fotky čo majú práve na FB a hodilo tam aj odkaz na profil vo FB

    ale meno kontaktu musíte mať napísané tak ako je na FB čiže aj interpunkčné znamienka a aj prezívky ak ich má

    …priamo na FB stránke som nepocítil žiadne zmeny
    …a v aplikácii taktiež k Priateľom mi nedopísalo ich telefónne číslo

    0
    0
  4. Dost velky brutus je ze niekto napise taku blbost ze sa kontakty zavesia na facebook prosimvas kam ? by sa ako mali zapisat jedine co roby ta synchronizacia je to ze vam priradi k uzivatelovi fotku ked ju tam nemate zalezi co mate zaskrtnute ci synchron vsetkych kontaktov a prepisat existujuce alebo len kontaktov co pri nich nemate foto. Dalej priradi ako web stranku kazdej jednej osobe odkaz na jej profil na fb co je fajn aspom pre mna . Co som si vsimol berie si to podla dvoch veci podla mena alebo emejlu ked ho mate priradeny ku kontaktu ked sa vam mejl alebo meno neshoduje s fb tak jednoducho nic neuroby . Toci dana aplikacia nahodou neposkytuje vasa data s telefonu fb je druha vec ale nakoniec velky brat je vsade :D. Ale urcite nezapisuje do vasho profilu ani inde :D. Mne osobne sa to paci lebo mi pribudli fotky tam kde sa mi nechceli dat rucne co je fajn.

    0
    0
  5. Skúsil som to funguje to zle treba vypnúť to aby dopĺňalo fotky pretože to pridáva iba miniatúry, má to problém s diakritikou, nemôžeš sa rozhodnúť, ktorú fotku necháš ktorému kontaktu.

    Zostal som u app na sync s facebookom a to je MyPhone+, ten synchroznizuje fotky s facebooku na rozlíšenie iPhona.

    Inak to pridalo do kontakt listu link fb://profile/000000000 ktorý ide iba na iPhone tento link otvorí profil v applikácií Facebook.

    Všetko čo to spraví sa dá odstrániť. Bezpečnosť neviem podla všetkého ten skript, ktorý porovnáva mená môže posielať aj nejaké ďalšie veci na server tak neviem, ale aj iné app si robia svoju štatistiku.

    0
    0
  6. po aktualizacii sa ma to tiez spytalo ci chcem synchronizovat kontakty, ale nastastie som si precital, ze to chce poslat vsetky kontakty na facebook server. Neviem, kt. blazon by to odklikol. Si zoberte aku by potom mal facebook super databazu na marketingove prieskumy atd. Uz mi nic ineho nechyba aby potom niekto otravoval mojich obch. partnerov a klientov.

    0
    0
  7. Mne sa zda tato verzia nejako zabugovana… Za hodinu skusania mi spadla viac krat ako predchadzajuca verzia za mesiac :( Ina na taku synchronizaciu sa dal pouzivat aj addressbooksync, alebo tak nejako sa to volalo… Tu na macblogu to bolo spominane urcite viac ako pred pol rokom…

    0
    0
  8. Mne osobne Push funguje na vybornu. I ked je pravda ze nikdy nedavam “logout”. Neviem ci to ma vplytv na Push.
    Synchronizaciu som radsej este neskusal =)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.