Čistky v App Store pokračujú – odstraňované sú Wi-Fi skenery a aplikácie s minimálnou funkcionalitou

Minulý týždeň si Apple vyslúžil relatívne veľkú mediálnu pozornosť pre kontroverzné rozhodnutie odstrániť z App Store takmer všetky aplikácie, ktoré majú čo i len minimálny sexuálny podtext. Omylom boli z App Store dočasne stiahnuté aj aplikácie, ktoré sa zaoberali napríklad predajom plaviek, pričom promo obrázky porušovali nové nepísané pravidlá, podľa ktorých aplikácie nesmú obsahovať odhalené ľudské telo. Keď sa však ukázalo, že toto pravidlo neplatí pre aplikácie od známych značiek ako napríklad Playboy, spustila sa ďalšia vlna diskusií o tom, či je takáto diskriminácia férová a v súlade s platným právom.

Zdá sa, že jarné upratovanie pred uvedením iPadu v App Store ešte neskončilo. Ďalšia vlna odstraňovania aplikácií sa už zdá byť rozumnejšou, nakoľko sa Apple snaží stiahnuť z App Store aplikácie, ktoré nemajú žiadnu alebo len minimálnu funkcionalitu. Zároveň ale boli odstránené aj aplikácie určené pre skenovanie Wi-Fi sietí, ktoré podľa Apple používali nepublikované API z iPhone OS. Odstránené boli minimálne tieto – WifiTrak, WiFiFoFum, yFy Network Finder, WiFi Get, eWifi, WiFi-Where a WiFi Analyzer. Vývojári z 3Jacks Software plánujú sprístupniť svoju aplikáciu WiFi-Where aspoň pre jailbreaknuté iPhony cez Cydia installer.

Zdroje: 3Jacks Software, AppleInsider

komentárov
  1. Jeste bych odstranil tisice kravin jako jsou knizky-jedna knizka jedna app je blbost at si vyvojar udela nakup pres jednu app. Podobnejch hovadin je tam hodne viz treba skladacka obliceju zae jeden oblicej jedna app, Zakazat :)

    0
    0
  2. aspon sa preriedi pocet aplikacii a bude sa tlacit na kvalitu. vsak v tom mnozstve sa neda vobec orientovat a je doslova vedou spropagovat program aby neskoncil zahrabany medzi odpadom. dalsim kriteriom bude isto vek aplikacie bez updatu – jednoducho ak sa vyvojar nevenuje aktualizacii, jeho program vypadne z obchodu.

    0
    0
  3. az na ten nezmysel s plavkami nech len pekne cistia kraviny na Appstore.

    Aj ked teda zrovna tie WiFi nepotesia, ale podla vsetkoeho sikovna apliakcia eWiFi sice staihnuta bola, ale uz je prakticky hotova verzia 2.0,ktora bude vyuzivat len zdokumentovane API.
    A aj tak by to najviac chcelo SBSettings, ci ako sa to vola, lebo zapipnanie Tetheringu a WiFi je fakt otravne spravene (asi jedina zla vec v GUI celeho iPhone).

    0
    0
  4. Mám za to že některé wififindery byly i zpoplatněné, nějaký jsem kupoval mám dojem, takže když si ho smažu v iphone a náhodou ho nebudu mít zálohovaný doma v itunes tak to znamená, že si ho už nestáhnu z appstoer ačkoliv jsem si třeba danou aplikaci zaplatil?

    0
    0
  5. Lukas, nič zvláštne predsa. Ak si kúpiš gate, zoderieš ich a náhodou nemáš v zásobe, budeš očakávať, že ti výrobca dá nové?

    0
    0
  6. dex ale software zas predsa len nie je spotrebny tovar… Tam skor je normal, ze ked sa vyskytne nova verzia, tak musis platit upgrade (to je to zodratie :) ). na druhej strane, treba si .ipa z itunes zalohovat a nie je problem…

    0
    0
  7. Lukas: toto presne sa ti môže stať aj pri inom softvéri, v prípade, že je krabicový a stratíš originál alebo aj v prípade sharewaru, keď daná firma ukončí činnosť. Treba jednoducho zálohovať.

    0
    0
  8. Pekna cistka, ale mali by aplikacie len odstranovat z ponuky, nie ich uplne mazat zo serverov, aby si ich sucasni majitelia mohli znovu stiahnut pri pripadnej strate.

    0
    0
  9. Podla macrumors.com (citujuc Apple) Apple odstranuje aplikacie, ktore nemaju ziadnu pridanu hodnotu voci tomu, co sa da spravit ako webova aplikacia v prehliadaci. Moj kandidat c. 1 na takto odovodnene odstranenie je skype.app – mozno by ich to konecne donutilo implementovat push notifikacie ;-). Tu ale presne vidno uskalie toho co sa deje – a to diskriminacia. Aplikacie ma riedit trh, nie niekto z Apple podla nejakeho “akoze objektivneho” pravidla. Podla svojich pravidiel by totiz naozaj mali odstranit skype.app, co si samozrejme nedovolia spravit. Mensiemu vyvojarovi to ale bez problemov spravia.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.