CEO Microsoftu Steve Ballmer na 8. konferencii D: All Things Digital – zhrnutie zaujímavostí

Ako ste sa mohli dočítať v obsiahlom súhrne zaujímavostí z rozhovorov so Steveom Jobsom na ôsmej konferencii All Things Digital, okrem samotného Jobsa sa na pódiu vystriedali aj riaditelia Microsoftu, HTC alebo napríklad Facebooku. Dnes si zhrnieme zaujímavé myšlienky, ktoré prezentoval Steve Ballmer, riaditeľ Microsoftu. Videá z rozhovorov nájdete na stránkach All Things Video.

Steve Ballmer samozrejme zareagoval na prirovnanie S. Jobsa, ktorý považuje prechod z pick-upov na mestské autá v USA za podobný prechodu od klasických počítačov k tabletom, ktorý môžeme očakávať v budúcnosti. Klasické PC (Mac OS X aj Windows) tu síce rovnako ako pick-upy zostanú, no ich význam bude klesať. Steve Ballmer si naopak myslí, že aj v budúcnosti bude množstvo počítačov rásť, skutočnou otázkou je však definícia počítača. Niektoré budú mať klávesnice, iné nie, určite ale budú menšie a ľahšie. Trval na tom, že to určite nebude znamenať ústup počítačov s OS Windows, ktoré nie sú žiadnymi pick-upmi, avšak ak S. Jobs považuje Macy za pick-upy, nebude mu odporovať.

Na trhu mobilných operačných systémov bol Microsoft kedysi v popredí, teraz však stojí v tieni silnejších konkurentov ako napríklad Android a iPhone OS. Napriek tomu sa Microsoft neplánuje vzdať, všetko by mali zmeniť štrukturálne zmeny v tímoch ľudí pripravujúcich Windows pre mobilné telefóny. Vďaka dynamickému trhu mobilných operačných systémov má šancu na rýchle rozšírenie aj pripravovaný Windows Phone 7.

Reč padla aj na Google. Riaditeľ Microsoftu, napriek skutočnosti, že ako sám priznáva, je za to platený, ani on nerozumie tomu, prečo sa Google pustil do vývoja dvoch operačných systémov naraz – Android a Chrome OS. Rozumnejšie by podľa neho bolo vyvíjať jeden systém, o ktorého zmysle a šanci na úspech je spoločnosť plne presvedčená.

komentárov
  1. Ten Ballmer je neskutocne tupy, nechapem, ako niekto ako on moze sefovat tak velkej spolocnosti ako MS.
    Jobsovo, mimochodom velmi trefne, prirovnanie vobec ale vobec nepochopil. Jednoducho tak, ako v minulosti coraz viac ludi preferoval iny typ auta urceneho na specificke funkcie, ako je pohyb mestom, vyletne auto a podobne, tak isto aj v buducnosti budu vznikat “pocitace” urcene na konkretne veci, tak ako je iPad urceny na konzumaciu obsahu, nie na jeho vytvaranie. To vsak neznamena, ze sa uz nebudu vyrabat “univerzalne” stroje, len ich mozno bude menej, lebo sa vzdy najdu ludia, ktorym bude stacit len to “auto do mesta”.

    0
    0
  2. CEO je bezvyznamny. Keby boli vsetci v Microsofte taky tupy ako Ballmer tak by sme nikdy nemali spickove produkty ako Windows 7, Office 2010 alebo XBOX360… Skutocnym bohatsvom Microsoftu je armada talentovanych ludi, nie nejaky pajac na vrchole… Developers, developers, developers…

    0
    0
  3. Laco: CEO môže byt bezvyznamny, alebo môže byt inspirativny, autorita, vedúca osobnosť a vizionar posuvajucim firmu dopredu, so schopnosťou obklopovat sa tými nielen najlepšími, ale aj najvhodnejsimi ľudmi a “nosom” na správne rozhodnutia. Samozrejme, bez tímu ľudí za sebou nezmoze nič. To prvé je Ballmer, to druhé Jobs.

    0
    0
  4. najprv som si myslel ze balmer je blbec ale videl som ho na youtube a uz si to nemyslim, viem to ;)

    @Laco: neni CEO ako CEO

    0
    0
  5. Aby to s tou 7 nedopadlo tak, ako s Vistou XP,2000,98,95/. Najskor nadsenie a potom vyjadrenia, ze to bola chyba.
    A ten Ofiice je dlhodobo neprehladny a zbytocne komplikovany soft / aj na Win. aj na Mac OSX/.
    A nie nadarmo sa hovori : aky pan,taky kram….

    0
    0
  6. To je tak primitivny a odporny clovek az mi je z neho zle!
    Staci si pozriet tie videa z jeho ‘prezentacii’ a rozhovorov na YouTube a clovek ma v okamihu utvorenu mienku a pokazeny zvysok tyzdna…

    0
    0
  7. Akurat som si pozrel jeho interview. Po prve, kto sa s tymto clovekom dokaze rozpravat bez toho aby sa na jeho idiotizme nesmial, ma moj respekt a po druhe, naco bol tento rozhovor dobry?? Ved sme sa z neho nic nove nedozvedeli-on si stale to svoje blboce dookola.

    A toto s tymi truckmi :D Problem s pouzivanim metafor je ten, ze ich vyznam nemusi byt vzdy pochopeny. Ballmer je vsak strateny pripad, ktoremu by sa vyznam tejto asi nikomu nepodarilo vysvetlit :D

    0
    0
  8. ASF: uz si s win7 pracoval? skusal som ako novy snow leopard tak aj win7 a mozem ti povedat, ze tam velke rozdiely nenajdes a velmi pochybujem, zeby to dopadlo ako s Vistou… btw. windows XP je historicky najuspesnejsim systemom;) Office je hlavne komplexny balik a co do moznosti nenajdes na trhu ziaden, kt by mu mohol konkurovat. otazkou je, kolko toho vyuzije v skutocnosti bezny clovek, 10%?

    hodnotit nieco co nepoznam… nie nadarmo sa hovori: dvakrat strihaj a raz rez ;):)

    0
    0
  9. stevo bodor: ja som tu taku zmienku nikde nenasiel a co sa mojho nazoru tyka, tak mozem s kludnym svedomim povedat, ze win7 je rovnocenny mac os x snow leopard ;) a to na zaklade osobnych skusenosti….

    btw. skvely a spickovy produkt je silne vyjadrenie na hocaky system, kt je momentalne na trhu, kazdy ma svoje muchy a nieco zvlada lepsie a nieco horsie a silne pochybujem, ze samotne firmy, ci uz apple or ms maju o takyto produkt zaujem… ono to totiz ide potom proti vlastnym ziskom ;) ale tieto realie su jasne asi kazdemu nezaslepenemu jedincovi ;)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.