Camera Connection Kit pre iPad podporuje aj USB klávesnice a headsety

iPad Camera Connection Kit, ktorý slúži na stiahnutie fotiek z fotoaparátu cez SD kartu alebo USB sa len pred niekoľkými dňami dostal do rúk prvých majiteľov. Tí hlásia, že cez USB môžete okrem fotoaparátu pripojiť aj iné zariadenia, a teda okrem svojej štandardnej funkcie môže iPad Camera Connection Kit poslúžiť aj na iné účely.

Audio Headset – Cez USB môžete podľa serveru TidBITS pripojiť k iPadu ľubovoľný plug-and-play headset, teda taký, čo nevyžaduje špeciálne ovládače. Bezproblémovo funguje vstup aj výstup zvuku, a teda fungujú aj samostatné slúchadlá a mikrofóny. Podporu využijete najmä pri rôznych VoIP aplikáciách ako napríklad Skype.

Klávesnica – Okrem bluetooth klávesnice pripojíte k iPadu pomocou tohoto príslušenstva aj káblovú klávesnicu. Káblová klávesnica by mala podporovať rovnaké funkcie ako bezdrôtová, písanie však bude zložitejšie nakoľko iPad nemôže byť v docku ani väčšine stojanov. Do USB portu klávesnice môžete údajne zapojiť aj ďalšie podporované príslušenstvo.

Fotky a video – Úlohu, na ktorú je príslušenstvo primárne určené, plní dobre. iLounge hlási, že fotografie sa naimportujú v plnom rozlíšení. Pri posielaní cez e-mail sa zmenšia na 3 megapixely (2048 × 1536), čo je zlepšenie oproti iPhonu, ktorý posielal obrázky zmenšené na 0,5 megapixelov (800 × 600). Trik pre posielanie obrázkov v plnom rozlíšení pomocou ich skopírovania a následného vloženia do e-mailu je aj naďalej funkčný. Zachované ostávajú aj EXIF dáta, ktoré však uvidíte až po importe do počítača. Video z fotoaparátu sa dá naimportovať tiež s tým, že dostupné úpravy sú podobné tým na iPhone 3GS. Pri posielaní videa cez e-mail sa rozlíšenie zmenší na 640 × 480 a približne minútovú dĺžku (predstavuje 5 MB).

Foto: Apple

komentárov
  1. Mam jednu otazku pre Applistov, nikde som vsak nenasiel vhodnu odpoved.
    Je mozne v iPADe prehladavat zdielany priecinok (napr. na PC, data storage…)

    Mam vacsie mnozstvo fotiek + dat a nedava mi zmysel vsetko nahravat cez iTunes na iPAD, kedze mi bezi nonstop doma PC ako server. Jednoducho chcem len prezerat obsah zdielaneho priecinka cez wifi.

    0
    0
  2. je, ale neni mozne je nikam zkopirovat. tudiz aplikace, ktera je umi stahovat, je musi umet i prohlizet/editovat. to plati i pro iphone.
    prodpokladam, ze na iphoneos 4.0 uz sdilene uloziste pro aplikace “nejak” vyresi, tzn. ze pak bude mozne v jedne app otevrit soubor, ktery vytvorila jina.

    0
    0
  3. Najvacsi shit je ze Camera connection kit sice podporuje klavesnicu ale nepodporuje usb citacku kariet a priamo ani fotak samotny … po pripojeni usb citacky k usb portu zahlasi ze zariadenie papa prilis vela energie … po pripojeni 4 roznych fotoaparatov prezmenu neohlasi vobec nic …. cize super kit … to uz ten co som mal na ipod bol rozumnejsi … :(
    s SD karty stiahlo jpg fotky ale fotky vo formate RAW si ani nevsimlo . Smutne …..

    to SGT … zatial to nejde, zatial bez hacknutia nevies plnohodnotne vyuzivat ani jeho vnutornu flasku ( ja mam 64GB) a nasere ta ked do jeho vlastnych aplikacii ako je pages, numbers a keynote nevies ani len dokumenty dostat …
    Mam velmi rad apple ale toto nemali dobre dotiahnute a domyslene ….(myslim cely iPad)

    0
    0
  4. Ja mam iPad z USA tak ze dost dlho tesil som sa na Camera connection Kit bohuzial nefunguje vobec ani po restarte…. Mate niekto ten isty problem? Alebo vie niekto riesenie? Diky za odpoved…

    0
    0
  5. Ahoj. Tak uz to funguje len treba na SD karte vytvorit novu zlozku s nazvom: DCIM v pocitaci a potom az vlozit do CC.. Funguje to velmi dobre ale to druhe co spaja fotak resp. kameru s iPadom tak to stale nefunguje aj ked fotaky robia automaticky po vlozeni pamatoveho media do fotaku zlozky DCIM. Fotak neide kameru som este neskusal ale skusil som do usb vstupu dat citacku kariet a vlozil do nej MS z fotaku tak to tak ide!!! Zatial tolko. Ahoj.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.