Bills ~ On your table, elegantné zaznamenávanie a upozorňovanie na účty a platby od PoweryBase

Ak ste už niekedy zabudli zaplatiť aspoň jeden účet načas, v tom prípdate je Bills ~ On your table určený práve pre vás. Najnovší program z dielne česko-slovenského tímu pod značkou PoweryBase (promo stránku nájdete na http://bills.powerybase.com) zastáva úlohu manažéra účtov, faktúr a iných pravidelných aj nepravidelných výdajov. Niekoľko dní po uvedení zožína Bills medzinárodný úspech a je momentálne jedna z najpredávanejších finančných aplikácii v USA a taktiež v mnohých iných krajinách.

Hneď pri zapnutí aplikácie si všimnete kvalitne spracované grafické rozhranie a dômyselne fungujúce prvky UI. Prepracovaná téma dubového stolu a papierových účtov vám spríjemní inak nie veľmi milú činnosti organizácie výdajov. V úvodnom zobrazení ponúka aplikácia prehľad účtov. V štyroch farebných poliach sú tu rozdelené nezaplatené účty, účty s dnešným dňom splatnosti, účty s dnešným dňom upozornenia a všetky ostatné účty najbližších tridsať dní. Každé pole sa dá rozrolovať a zmrštiť a lá okná Mac OS 9 a poskytuje tak veľmi rýchly prístup k potrebným informáciám. Bills ponúka aj kalendárové zobrazenie, veľmi podobné vstavanej kalendárovej aplikácii, až na to, že je tiež obalené v dreve. Kalendár ocenia hlavne tí, ktorí majú mesačne na starosti veľmi veľké množstvo účtov, pretože to sa bude javiť v základnom rozložení neusporiadane. Ďalej sa dajú zobraziť účty podľa kategórii: Kreditné karty, zábava, poistenie, faktúry, hypotéky, účty za telefón, pôžičky, študentské dlhy, daneostatné. Ak vám kategórie nestačia, je možné pridať aj vlastné podľa ľubovôle, dokonca k nim môžete priradiť pre rýchlejšie rozoznanie jeden z množstva poskytovaných ikon.

Bills Bills Bills

Pridanie účtov je bezprostredné, stačí ťuknúť na tlačidlo „+“ nachádzajúce sa v každom zobrazení v pravom hornom rohu. Po nastavení názvu, sumy, kategórie, dátumu a opakovania (toto môže byť napríklad jeden mesiac, dva týždne, iný vlastný režim opakovania a pod.) sa účet uloží a je viditeľný cez ktorékoľvek zobrazenie.

Hlavnou silou Bills však je to, že vás na účty starostlivo upozorňuje — pomocou prepracovanej implementácie Push notifikácií. Vďaka tomu mizne nutnosť každodenne otvárať aplikáciu a kontrolovať aktuálny stav. Vo vami určený čas vám na obrazovke vybehne so zvukom upozornenie, ktorú faktúru alebo výdaj musíte zaplatiť. Ak máte napr. účet zaplatiť 5. 3. 2010 a upozornenie nastavíte 4 dni vopred, notifikácia nedochádza len 1. 3. 2010, ale denne dovtedy, pokiaľ účet neoznačíte v aplikácii ako zaplatený. Nové záznamy sa do Bills môžete pridávať vďaka obojstrannej synchronizácii aj z počítača — pomocou webového rozhrania na http://bills.login.powerybase.com. Na výber je automatická aj manuálna synchronizácia, ktorú ocenia hlavne majitelia iPodu touch. Aplikácia podporuje až 170 mien, čo predstavuje prakticky takmer všetky meny sveta.

Bills má samozrejme aj malé nevýhody. V prvom rade, rýchlosť aplikácie (zrejme kvôli celkovej a grafickej komplexite) na starších iPhonoch nie je úplne ideálna. Štart trvá približne 12 sekúnd, našťastie sa však nejedná o aplikáciu, ktorú by ste museli otvárať každodenne niekoľkokrát. Opakovanému účtu zatiaľ vo verzii 1.0 nemôžete nastaviť variabilnú sumu meniacu sa v čase pre jednotlivé opakovania. To by však mal vyriešiť update. Aplikácia je inak dostupná okrem angličtiny aj v češtine a slovenčine. Pre aktivovanie CZ alebo SK jazyka musíte mať niektorý z týchto jazykov nastavený ako hlavný jazyk v iPhone. Vo všeobecnosti Bills považujem za jednu z najlepších aplikácií vo svojej kategórii. Ak pravidelne platíte množstvo účtov, Bills ~ On your table môžete dočasne získať za uvádzaciu cenu 1,59 €.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.