Apple zverejnil zoznam “iPad ready” stránok s HTML5 videom

Apple zverejnil zoznam iPad ready stránok, ktoré sú špeciálne prispôsobené iPadu. Zoznam je už teraz pomerne dlhý, a vďaka možnosti pridania ďalších stránok sa bude zrejme neustále rozširovať. Spomedzi najzaujímavejších stránok treba určite spomenúť CNN, Reuters, New York Times, Vimeo, Time, Flickr a People Magazine. Ako sú tieto stránky prispôsobené iPadu? Ide najmä o integráciu HTML5 videa, ktoré iPad na rozdiel od Flashu podporuje. Okrem HTML5 videí majú niektoré stránky kompletne prerobené verzie výlučne pre zobrazovanie na iPade. Z tohoto vývoja určite nebude nadšený Adobe, ktorý stojí za vývojom Flashu, ignorovaného Applom (na iPhone, iPode touch a iPade). Rovnaký postup sa totiž dá očakávať aj od ostatných významných serverov.

komentárov
  1. Allowing Flash — which is a development platform of its own — would just be too dangerous for Apple, a company that enjoys exerting total dominance over its hardware and the software that runs on it. Flash has evolved from being a mere animation player into a multimedia platform capable of running applications of its own. That means Flash would open a new door for application developers to get their software onto the iPhone: Just code them in Flash and put them on a web page. In so doing, Flash would divert business from the App Store, as well as enable publishers to distribute music, videos and movies that could compete with the iTunes Store.

    http://www.wired.com/gadgetlab/2008/11/adobe-flash-on/

    0
    0
  2. tegi: cele to je nezmysel. Logickych dovodov je viac a App Store to urcite nie je. FLash sa spolieha na mys a klavesnicu, nic z toho iPad ani iPhone nema. Zabudnime na uplne iny problem – vykonnostny a spotrebu. Adobe doteraz nemala Flash pre ARM procesory, aj teraz je len beta verzia pre Android. Pre Maemo je Flash vo Firefoxe dokonca vypnuty, prave kvoli vykonu. Vykon, spotreba a PROPRIETARNOST su prvorade priciny, preco Flash na mobilnych zariadeniach defakto nebezi. Nebezal doteraz a s vynimkou Android 2.1 (NExus One only) ani nebezi.

    0
    0
  3. Prečo do kelu Apple bere Flash developerom prácu !!!!

    Potom jednoducho nečakajte , že budeme vobec niečo od Apple nakupovať !!!!

    0
    0
  4. tegi: kolko dostane flash developer za vytvorenie flash prehravaca videa? mam taky pocit, ze nie vela.. hlavna vec preco je kritizovana nepritomnost flashu na ipade je VIDEO.. preco by video nemohlo byt na webe prehravane nenarocnym standardom ako je HTML 5, ale musi byt prehravany proprietarnym softverom, ktory sice je zadarmo, ale…….

    0
    0
  5. t6mass : ALE vo Flashi sa neprehrava iba VIDEO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Je tu Flex Framework a je tu AIR , vela firiem ma na tom postaveny seriozny biznis (https://timesreader.nytimes.com – AIR (flash)) .

    Tak preco do kelu nas Apple naschval likviduje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Aj ja potrebujem z niecoho zit , nie len Apple.

    0
    0
  6. tegi: ja ti rozumiem.. sam som vytvoril par stranok vo Flashi a idem na nom postavit aj diplomovku, ale vsetkym tym ludom na druhej strane monitora ide iba o video. A ja si myslim, ze ak chce byt flash popularny, tak musi ponukat viac, aby si ho nainstalovalo tych 80 percent uzivatelov pripojenych na internet (ktori vacsina si ho instaluju fakt len kvoli youtube)

    Ja som vsetkymi piatimi za flash, za interaktivne stranky, myslim, ze je to pritazliva platforma, ale preco ma stavat svoj uspech na prehravani videa, ked sem prislo HTML5? Ked je tu moznost robit veci jednoduchsie a lepsie, tak preco by sm ich tak nerobili?

    0
    0
  7. tegi, stiahol som si ten times reader a je to fakt bieda. Veď to nevie ani sub-pixel antialiasing. Na tom mám čítať celé noviny? Pri DPI desktopového monitora sa to číta fakt zle. Nechápem význam toho softvéru, nie je tam nič také čo by nevyriešilo html a javascript.

    Apple nikoho naschval nelikviduje. Ísť do flashu bolo tvoje rozhodnutie.

    0
    0
  8. ad tegi: Onehdá jsem si chtěl najít program kina přes mobil (jakási Nokie), ale ouha, všechny stránky kin měly úžasné flashové menu, přes které se člověk nedostal. Flash je mor, který je dnes používán na spoustu věcí, na které se používat vůbec nemá a jsem rád, že Apple vytáhl do boje (i když si nedělám iluze o tom, že to dělá čistě z komerčních důvodů, nikoliv z nějaké dobrosrdečnosti).

    0
    0
  9. Milan Zazvornik : zabudol si napisat za html5 “s GWT” (Google Web Toolkit)

    Normalne ti “prajem” aby si skusil nieco spravit v GWT .

    0
    0
  10. priemerna cena za applikacie na iPhone je 0.01 a na iPod 0.00 eur (zatial) , je to loteria , fakt sa to neoplati …

    naozaj mam rad apple … ale podla toho co tu citam, pisu tu iba zaujaty ludia , ktory vidia iba “apple” , pritom tvoria ani nie 1% percento . je to smiesne …

    0
    0
  11. tegi: mas dve moznosti, bud sa ako programator budes ucit nove technologie, alebo si v priebehu par rokov vonku. nie je to tak iba s flashom. Ak si zvyknuty sa ucit, nechapem, preco sa stazujes, ak nie si, nechapem, preco programujes. IT je oblast, kde sa clovek bud sustavne uci, ale ide velmi skoro na podporu v nezamestnanosti…

    0
    0
  12. tegi: ber to tak, ze Apple dava pracu HTML, JavaScript a GWT vyvojarom. A dava priestor pre dalsich aby vyvynuli pouzitelny framework miesto GWT. Ja viem, ze si nastvaty, ze Apple ta “obera” o pracu, ale vyvoj nezastavis.
    Internet by mal byt slobodnym miestom pre vsetkych ludi, a Adobe alebo MS (Silverlight) k tomu svojimi technologiami, ktore patria do minuleho tisicrocia neprispieva….

    0
    0
  13. mha: seriozne … podla coha sudis ze “Adobe alebo MS (Silverlight) k tomu svojimi technologiami, ktore patria do minuleho tisicrocia neprispieva”

    hovori ti vobec nieco “flex, mxml, bindings, amf, rtmp” … vies vobec co je to GWT a ako funguje ?

    Dufam , ze ano … lebo ak nie , tak je to naozaj len tvoj skresleny nazor …

    cakam na tvoju odpoved …

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.