Apple zrejme plánuje v budúcich generáciách Macov pridať podporu HDMI

Podľa zdrojov AppleInsideru plánuje Apple ešte tento rok pridať Macom HDMI port. Súčasná generácia Macov obsahuje nový štandard Mini DisplayPort, ktorý však zďaleka nie je tak rozšírený ako HDMI, ktoré je populárne najmä v oblasti domácej zábavy, kde je štandardom vo väčšine domácich kín, televízorov, set-top boxov a konzol. Cez toto rozhranie sa prenáša obraz aj zvuk súčasne. Najpravdepodob­nejšie sa zdá byť pridanie podpory HDMI pre počítače Mac mini, ktoré v súčasnosti disponujú video výstupmi Mini-DVI (s pribalenou konverziou na DVI) a Mini DisplayPort. Práve Mini-DVI by mohlo byť nahradené HDMI výstupom. Mac mini je obľúbenou voľbou ako domáce centrum zábavy do obývačky, kde býva často pripojené priamo k televízoru. HDMI je naviac elektronicky kompatibilné s DVI, preto by nehrozila chýbajúca podpora pre displeje s DVI portmi. Pre pripojenie takéhoto displeja by stačila jednoduchá konverzia. HDMI portom v súčasnosti disponuje spomedzi celej škály Apple produktov len nie veľmi rozšírená Apple TV.

Práve takto by mohlo podľa AppleInsideru vyzerať Mac mini s HDMI

Okrem toho Apple údajne plánoval predávať aj redukciu Mini DisplayPort → HDMI s podporou prenosu zvuku a videa, ktorá by fungovala s novými počítačmi s vynovenými konektormi. Podľa špekulácií sa mala dodávať už k súčasnej generácii iMacov, no bola na poslednú chvíľu stiahnutá spolu s rozhodnutím nepridať podporu Blu-ray. Tento spôsob by umožnil jednoduchý HDMI výstup napríklad aj MacBooku Air, na ktorý by sa väčší HDMI port zmestil len obtiažne.

Zdroj: AppleInsider

komentárov
  1. Ja mam pocit, ze oni tieto hratky s rozhraniami robia len preto, aby mohli predavat viac a viac predrazenych redukcii… :-)

    0
    0
  2. Pochubujem, ze apple niekedy nasadi HDMI do svojich compov, nakolko tie podmienky, ktore su nastavene pre HDMI zariadenia Jobs nikdy neakceptuje. To radsej bude pracovat na vlastnom systeme..

    0
    0
  3. tie redukcie ma uz seru…cenim si snahu apple o zavedenie novych standardov ale ked sa im to nedari tak nech sa prisposobia trhu…naci mi je mini display port ked nic nanho bez redukcie nanapojim okrem ACD ? a prepojenie MB a TV ani nehovorim…2 kable a 1 redukcia je potrebna…je to hnus…

    0
    0
  4. Apple ma jedine stastie, ze mam tak blbe domace kino, ktore nema HDMI IN, ma iba OUT :) Takze stejne ak chcem dostat z iMac zvuk 5kanalovy do kina (a do reprakov) a obraz HD do TV, tak musim mat dva kable… akurat, ze potrebujem tu blbu redukciu navyse, co sa ale zas da prezit

    0
    0
  5. DisplayPort je mi sympaticky a jsem rad ze ho Apple nasadil do svych produktu. Spis nechapu proc se ostatni vyrobci nepridaji k hromadnejsimu nasazeni tohoto moderniho konektoru. Zvlaste kdyz je pouzivani HDMI svazano s placenim licencnich poplatku…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.