Apple už predal viac ako milión iPadov, záujem stále rastie

Napriek skeptickým obavám z prijatia iPadu verejnosťou sa Applu podarilo za menej ako mesiac, presnejšie 28 dní, od začiatku predaja iPadu prekročiť hranicu jedného milióna predaných kusov. Číslo je o to zaujímavejšie, že ho iPad dosiahol za čas o polovicu kratší oproti celosvetovo rozšírenému iPhonu, ktorému to trvalo 74 dní. Záujem o iPad neklesá, ba naopak, dopyt po ňom stále prevyšuje ponuku. Apple sa samozrejme snaží zabezpečiť plynulé dodávanie, uvidíme však, aká bude situácia po medzinárodnom sprístupnení iPadu. Už v súčasnosti totiž väčšina amerických predajcov hlási vypredané obidve verzie iPadov.

V súvislosti s miliónom predaných iPadov Apple zverejnil aj čísla týkajúce sa App Store. Ten z iPadov zaznamenal viac ako 12 miliónov stiahnutí, pričom približne 5000 aplikácií bolo napísaných špeciálne pre iPad. Úspech zaznamenávajú aj elektronické knihy, svedčí o tom 1,5 milióna stiahnutí.

Zdá sa, že spôsob merania predaných iPadov podľa Chitika Labs nakoniec nie je veľmi dôveryhodný. Podľa ich zistení by totiž mali byť v súčasnosti predané už takmer dva milióny iPadov, milión mal byť prekročený už 27. apríla.

komentár
  1. Tech knizek se prodalo pekelne malo a zadny div , za ty penize. To vychazi jeden a pul knizky na jeden ipad a to je jeste otazka jestl i jsou to vse placene kousky, nebo sevpocita i mednivek pu ;) Zdravim z iPadu :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.