Apple ponúka riešenie problémov s Wi-Fi pripojením na iPade, softvérová aktualizácia už čoskoro

Apple oficiálne aktualizoval svoje stránky podpory venované problémom s Wi-Fi pripojením na iPade, na ktoré sa niektorí užívatelia sťažovali už od prvých dní predaja. Ide najmä o bezdôvodne slabý Wi-Fi signál aj v dobrom pokrytí sieťou, zabúdanie hesiel a iné technické problémy s pripojením. Apple však uvádza, že problémy sa týkajú len malého množstva užívateľov. Tak či onak, okrem rád ako sa problémom vyhnúť, Apple sľubuje vydanie softvérovej aktualizácie, ktorá vyrieši aj posledné zostávajúce problémy. Dovtedy môžete vyskúšať niektoré z nasledujúcich, Applom odporúčaných, riešení:

  • Aktualizácia firmvéru na Wi-Fi routri
  • Používanie zabezpečenia siete WPA alebo WPA2
  • Zmena podsvietenia displeja
  • Obnovenie IP adresy

Aktualizácia firmvéru a zmena zabezpečenia siete na Wi-Fi routroch

Zmeny firmvéru a zabezpečenia Wi-Fi siete sa líšia v závislosti od konkrétneho routra. Odporúčania sú jasné, používať najnovší firmvér (dôležité najmä ak používate router s Wi-Fi 802.11n) a namiesto WEP zvoliť pre zabezpečenie Wi-Fi siete WPA alebo WPA2.

Zmena podsvietenia displeja

Apple odporúča skontrolovať, či nie je podsvietenie nastavené na minimálnu hodnotu. Ak áno, treba ho zvýšiť, a taktiež vypnúť automatické nastavovanie podsvietenia. Nastavenia nájdete v Settings → Brightness & Wallpapaper.

Obnovenie IP adresy

Toto sa týka najmä pri použití iPadu vo väčších Wi-Fi sieťach. IP adresu obnovíte v Settings → Wi-Fi, kde po kliknutí na šípku vedľa vami zvolenej Wi-Fi siete stačí zvoliť možnosť Renew Lease.

komentárov
  1. V apple diskusiach sa debatuje o tom , ze zmena podsvietenia ovplyvnuje spravanie sa WIFI, neviem ci sa to nejako ovplyvnuje, ale zda sa ze ano.
    Zrejme je to pravda, ked to aj apple priznava. Ale zachvilu to vyriesia, nie je problem.

    0
    0
  2. Keby tak apple vyriesil aj problemy s wifi na macbookoch. Osobne mi to blbne poriadne a vyskusal som snad vsetky riesenia. Ale stale zstavam pri connection timeout (odporucam do google vyhladat “macbook connection timeout”). Tak som nahodil linux, kde to frci a cakam na aktualizaciu max os x. Mozno raz to vyriesia …

    0
    0
  3. Marián: To som rád, že nie som sám. Ja mám na MacBooku veľké problémy s WiFi a pritom cez BootCamp ide Windows 7 úplne bez problémov. Trapas pre Apple :(

    0
    0
  4. wifi je achilova pata applu, uz dlhe roky. A zaroven jedine, co zavidim zene na jej hp notebooku. Problem mam ako na macBooku tak na najnovsom iMacu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.