Apple podľa analytikov uvedie vlastný televízor s internetom

Najnovšie správy od analytikov predpovedajú, že Apple v priebehu najbližších dvoch až štyroch rokov uvedie svoj vlastný multimediálny televízor. Predpokladov je hneď niekoľko. O snahe posunúť značku Apple do obývačky svedčí aj hobby spoločnosti, Apple TV, ktorá ale nemá očakávaný úspech. Trh domácej zábavy za to stojí aj po finančnej stránke nakoľko jeho hodnota sa odhaduje na takmer 32 miliárd USD. V konkurencies­chopnej cene okolo 2000 USD by Apple televízor zahŕňal funkcie Apple TV, pričom hlavnou výhodou by bolo prepojenie s iTunes Store. Spolu s televízorom by Apple pravdepodobne uviedol aj istý druh predplatného pre iTunes Store, ktoré by zahŕňalo živé vysielanie, seriály a filmy. K nim by sa zrejme pridružili taktiež hry, ktoré na iPhone potvrdili svoju perspektívu a predstavujú pomerne významný zdroj ziskov. Cena takejto služby by sa pohybovala medzi 50 až 90 USD mesačne.

Prvotné náklady za samotný televízor by spolu s mesačným predplatným predstavovali výhodnú voľbu, keďže ten by nahradil hneď niekoľko zariadení ako napríklad hernú konzolu, prijímač digitálneho signálu (digitálna káblovka alebo satelit), rôzne rekordéry, zosilňovače a podobne. Cena za všetky zariadenia zakúpené samostatne by bola o nezanedbateľnú čiastku vyššia. Synchronizácia a bezdrôtové ovládanie z iPhonov či iPodov touch by boli samozrejmosťou ešte viac zvyšujúcou úžitok z voľby Apple televízora podobne, ako to dnes robí napríklad kombinácia iPhone/iPod + Mac.Taktiež herný biznis bude podľa všetkého už v dohľadnej budúcnosti skôr o online distribúcii ako o rôznych herných platformách (konzoly, PC, Mac). Najväčšie zisky budú mať poskytovatelia obsahu, v tomto prípade hier, význam výrobcov hardvéru bude postupne klesať. Či sa tieto predstavy a odhady skutočne naplnia ukáže až čas, no súčasné trendy ich podporujú. Ostatne už dnes sú v ponuke rôzne LCD či plazmové televízory, ktoré pripojenie na miestnu sieť a internet podporujú.

komentárov
  1. este pripojitelna externa klavesnica, mys, OnLive a pod ho rezat zo zeleza ohradu :) bezkonkurencne zariadenie

    0
    0
  2. imho, pride mi to ako blbost, aby apple prisli rovno s televizorom. Apple TV splna v podstate vsetky veci spomenute v clanku, staci iba mensi ugrade tej krabicky a nie ju strkat do TV. Televizor zrejme v buducnosti zostane uz len ako zobrazovadlo – monitor – ku ktoremu sa budu pripajat rozne zariadenia.

    0
    0
  3. Skôr si myslím, že celosvetová tendencia výrobcov je všetko čo sa dá integrovať do jedného prístroja, aby prieniesli určitú pridanú hodnotu naviac a získali tak konkurenčnú výhodu. Teraz sú už bežne v predaji televízory napr. s DVD rekordérom a pripojením na internet. Dokonca som už videl TV aj s vlastným HDD. Apple vlastne neprišiel s ničím novým. On len využil potenciál čo má a spojil všetky svoje multimediálne zariadenia do jedného. Vôbec sa nebudem čudovať, ked k tomu časom priintegrujú aj počítač s bezdrôtovou klávesnicou, aj keď na to si asi ešte počkáme, lebo potom by zrejme nepredávali napríklad iMacy ;)

    0
    0
  4. Také si myslím že je to “analytický” výstřel do tmy a jen zbožné přání na prodání akcií. Já jsem si před vánocemi pořídil Mac mini a nenapadá mě lepší řešení. Zobrazovadlo můžu použít libovolné, bezdrátová myš + klávesnice a nejsem závislý na budoucím formátu dat, připojení nebo rozhraní. Cpát to přímo do bedny jen zhovadilost.

    0
    0
  5. Podľa mňa tu nejde iba o to, že chce Apple svoju krabičku “strkať” do televízora…

    Som o tom presvedčený, že ak Apple naozaj zostrojí TV, tak obrazovo bude aspoň o krok vpred pred ostatnými výrobcami.

    Stačí si pozrieť terajšie rozdieli medzi monitormi…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.