Apple neznesie vtipy na adresu iPhonu, od komičky žiadal ospravedlnenie za iPhone paródiu

Komička Ellen DeGeneres predstavila v jednej časti svojej show paródiu na oficiálne reklamy Applu o iPhone 3GS. Apple sa totiž často pýši, aké jednoduché a intuitívne je ovládanie telefónov a aj ostatných zariadení spoločnosti. Ellen však v paródii odprezentovala telefón tým, že nebola schopná ani odoslať SMS správu. Komické video nakoniec končí so žiadosťou o pomoc s ovládaním telefónu. Myslím, že po pozretí tejto reklamy so mnou väčšina čitateľov bude súhlasiť, že ide o pomerne podarenú a neútočnú paródiu. To si však nemyslí Apple, ktorý údajne kontaktoval spoločnosť, ktorá show vysiela, so žiadosťou o ospravedlnenie moderátorky za zosmiešňovanie ich telefónu.

Či sa touto reklamou Ellen snažila útočne vysmiať iPhonu od Apple môžete zhodnotiť na základe nasledujúceho videa, v ktorom je zobrazená nielen samotná paródia, ale aj ospravedlnenie. Ellen si menší výsmech Applu neodpustila ani v ňom a zakončuje ho slovami, že okrem iPhonu, iPodu a iPadu miluje aj IHOP, ak s ním má Apple čokoľvek spoločné.

komentárov
  1. prepacte uzivatelia applov, ale ked prirovnam spravanie tejto spolocnosti s vyvojom totalitarnych rezimov, tak je tam velmi polutovaniahodna podobnost. one zriadenia tiez ako prve zacinali az fanatickym potieranim slobody slova :(

    0
    0
  2. namysleni a sebavedomi, neschopni prijat akukolvek kritiku, ci dokonca len srandu na vlastnu adresu.

    Podla mna reklamy I’m Mac, I’m PC su pritom to iste – jemne parodicke, vtipne, neutocne.

    0
    0
  3. Mi se to až tak vtipné nezdá.. to, co dělá, se jí samozřejmě (a podle mne mnohem snáz) může stát na jakémkoliv jiném telefonu, který dobře nezná. Pokud by si chtěla dělat legraci ze sebe, nevypadalo by to jako reklama na iPhone a na konci by si zavolala syna, který by jí vysvětlil, že je tupá, když tapne na Maps a čeká, že se spustí Messages.. Prostě mi přijde, že si svou show přiživila na úspěchu Apple a ještě ho přitom pošpinila. Asi nejvíc záleží na tom, jaké má ta její show publikum – zda už iPhone znají nebo si udělají špatný obrázek podle tohoto.

    0
    0
  4. Nechce sa mi veriť, že by to Apple spravil. Paródií je predsa celá kopa, mnoho z nich sa aj odvysiela a Apple nič. Nespravil si z nej niekto prču a nevolal v mene Apple? Niekto, kto by chcel využiť momentálny mediálny šum a zdiskreditoval Apple? ;)

    0
    0
  5. Svoboda slova a vyjádření názoru je důležitější než faktická správnost. Když si dělají kozy z MS nebo McDonalda, tak mají stejné právo i u Apple.

    0
    0
  6. Zdravim,

    Ak sa mam priznat, apple podla mna urobil spravnu vec, ona si ani neuvedomuje co robi, to ze sa nam paci iphone je jedna vec aj sranda musi byt ale ta :teta: je naozaj s prepacenim spros..

    0
    0
  7. podarena parodia :) ako sa niekto za to moze urazit? aspon vieme ze nemaju zmysel pre humor! … smutne. Inac vsetko z toho sa kazdemu muselo uz stat: nespravne pismenko, nahnou sa dotknes niecoho co nechces…, nevies kde je miesto na pisanie… (to nechapem doteraz preco je na adresu 5x vacsie miesto ako na pisanie textu v sms???) atd.

    0
    0
  8. Já být na místě Applu, tak udělám stejnou věc. Ač je to video vtipné, tak to fakt vypadá, že se iPhone těžko používá. A rozhodně by tomu někteří lidé uvěřili. To by pro Apple znamenalo prodělek, takže požádat o ospravedlnění je správný a logický krok. Nemůže to být nějak ubohé jak jsem tady někde četl. Apple není nějaký člověk s charakterem. Apple je společnost, která může dělat vše, co jí zákon nezakazuje. Myslím, že tohle spoustě lidí uniká.

    0
    0
  9. Myslím, že Apple by měl zapracovat na PR. Poslední dobou se jim množí kauzy, které nevzbuzují moc sympatií zákazníků. Sám používám jejich výrobky, protože mi vyhovují, ale podobné reakce na vcelku nevinný vtípek mi nějak nesedí. Posedlost přísným utajováním produktů, kterou také Apple neustále předvádí, už místy hraničí až s paranoií. Vyhovoval by mně spíš otevřenější přístup k informování o nových produktech, abych si mohl lépe plánovat svoje výdaje za výpočetní techniku.

    0
    0
  10. Úprimne povedané som sa posmial na tomto videu pretože som si spomenul na posielanie mojej prvej smsky z iPhonu. Dopadlo to dosť podobne, akurát som poslal osobe asi 5 smsiek :D… samozrejme už je to v pohode a na klavesnici fičím jedna radosť :D

    0
    0
  11. …lide bdete…!
    …ale neblbnete.
    Jakakoliv reklama je dobra a tato je taky, jak je videt z vasich reakci…

    0
    0
  12. tohle není parodie – že někdo místo ikonky “Messages” zmáčkne ikonku “Maps” a diví se že mu nejde poslat SMSka – hahaha, ohromně důmyslnej vtip. nechápu že se tím Apple vůbec zabývá.

    0
    0
  13. Podle me pouziti loga je dost problematicke.
    Apple taky v get mac nepouzil ani jedno logo windous.
    Nevim jak to je u nas ale podle me je problem ze spot byl jednoduse zamenitelny za reklamu a pouzival reg. ochrano znamku.
    U nas kdyby jednicka vysilala neco podobneho treba na jinou firmu treba Sony tak se nepochybne bude muset taky omluvit.

    0
    0
  14. Vtipny mi to neprijde, ale tak show must go on. Jsem applista, ale myslim ze timhle Apple trochu prestrelil ;(

    0
    0
  15. hahaha
    tak neviem ale mne to vobec vtipne nezdalo
    ked babicka ktora ma 80 rokov na tom pise bez problemov..ale ved ok
    ale zalobou ani nicim podobnym by som to ja osobne neriesil..

    je to len dalsim z marketingovych tahov applu (podla mna) :)))
    aby sa vyvinuli diskusie ze to tak nie je…a o to prave ide apple!

    0
    0
  16. nieje nic krajsie ako ked chcete pridat komentar na video ktore nejde, otazka znie ci si admin isiel spravit kavu alebo mu padla….kazdopadne obcas ma clovek aj na mac fore pocit ako by bol na pc fore :D

    0
    0
  17. Fakt blbost. Apple sa navaza do Windowsu svojimi reklamami a teraz mu vadi ked niekto kritizuje jeho iPhone. “Krasa”.

    0
    0
  18. kritika Windows, na rozdiel od tohoto, sa zaklada na pravde … ;) toto bolo skor trapne, vtipnejsie bolo to ospravedlnenie …

    0
    0
  19. Poutivam Apple software aj hardware. Mam rad tuto znacku.
    Parodia je podla mna velmi vtipna a vkusna!
    Apple to trochu prehnal…

    0
    0
  20. Vsetci, co kritizujete Apple za to, ze sa brani sa spamatajte. Z jej videa by mnohi potencionalni pouzivatelia nadobudnut dojem, ze iPhone sa naozaj ovlada tak tazko. A to znamena mensie zisky. Podla mna to vobec nebolo vtipne. Rozdiel medzi I’m a Mac a tymto je ten, ze Apple nikdy nespomina presny nazov firmy (a bez urazky, ale v tych reklamach hovoria pravdu, co sa o jej reklame neda povedat).

    @Max
    Spominas totalitne rezimy??-daj sa liecit. Ja si mozem urobit 100 videi o tom ako sa Apple produkty nepacia a nikto mi do toho nema pravo hovorit. Lenze ked to ona urobila tak to bolo pre siroku verejnost a co je najhorsie poskytla uplne mylny dojem.

    P.S. Jej ospravedlnenie mi vsak prislo velmi vtipne :) ‘….I love iHOP, if you have anything to do with that…’ :)

    0
    0
  21. no ono niekedy ked nie je co vysielat, priapadne nie je ziadna rozumna tema, tak vieme vyplnit cas aj trapnou parodiou :-)
    vid pani komicka

    0
    0
  22. v reklamach I’m Mac je vsetko 100% pravda? To moze tvrdit len dement, co ma svoju pravdu a nezaujima ho realita.
    Tie reklamy su zabavne a trefne, ale nie vzdy pravdive. Rovnako, ako tato komicka scena, od komicky.

    Komici si robia srandu zo seba (ako tato pani), z inych ludi, z veci, z udaliosti, atd. atd. Nikto im nic a nikdy zakazat nemoze len preto, ze sa ta sranda tyka jeho – to uz robili komunisti za totality – a kto ma dostatocny vek na to, aby si to pametal, vie, ake to bolo. Kto to nevie, trepe somariny aschvaluje cenzuru len preto, ze sa to nahodou tyka jeho zboznovanej znacky Apple – no a? Nabuduce to bude Ferrari, cokolada Milka, pivo Bud.

    Sa zobudte! Cenzuru sme uz tu mali – a ta doba sa dufam nikdy nevrati. Aj ked, Apple je casto dost totalitna firma – tymto to len potvrdzuje, je to taky komunizmus vo svete HW/SW. Co oni nepovolia, nepreskumaju a neodsuhlasia, co sa Stevovi nepaci a nie je to podla jeho priania – nema pravo na existenciu. Presne ako komunisti.

    0
    0
  23. exo>

    zaloz si ty firmu ktora bude udavat trendy celosvetovo, a potom bud otvoreny kazdej chobotine co kto vymysli :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.