Apple aktualizoval užívateľské prostredie v MobileMe Maili, pridal nový navigačný prvok a aplikáciu Find My iPhone

Po viac ako mesiaci betatestovania uvoľnil Apple finálnu verziu nového Mailu v MobileMe. Podľa príspevku na oficiálnom blogu prináša tieto hlavné zmeny:

  • Širokouhlé a kompaktné zobrazenia
  • Pravidlá pre organizáciu a triedenie e-mailov
  • Archivácia e-mailov jedným kliknutím
  • Nový panel formátovania
  • Celkové zrýchlenie
  • Zvýšená bezpečnosť (SSL)
  • Možnosť preposielania e-mailov na MobileMe z iných e-mailových adries
  • Zlepšené rozlišovanie nevyžiadaných e-mailov

V aktualizovanom MobileMe sa zmenila aj navigácia – dva navigačné prvky zobrazené na vrchu každej zobrazenej stránky. Prvým je Cloud ikona (Shift + Esc), ktorá slúži na spustenie prepínača aplikácií dostupných vrámci MobileMe. Druhým je meno, po kliknutí naňho sa užívateľovi zobrazí prístup k nastaveniam, pomoci alebo odkaz na odhlásenie.

Find My iPhone

V súvislosti s MobileMe zverejnil Apple ďalšiu vlastnú aplikáciu – Find My iPhone. Jej primárnym účelom je, ako už názov napovedá, lokalizácia strateného iPhonu, iPodu touch alebo iPadu. V takej situácii stačí spustiť Find My iPhone na inom zo spomínaných zariadení, prihlásiť sa s menom a heslom do služby MobileMe (bez nej to nefunguje) a aplikácia zobrazí umiestnenie strateného zariadenia priamo na mape. Následne na ňom môžete zobraziť správu alebo prehrať zvuk, prípadne zariadenie zablokovať alebo ho úplne vymazať pre prípad, že ho už nedostanete späť. Find My iPhone si v univerzálnej verzii pre iPhone, iPod touch a iPad môžete zadarmo stiahnuť z App Store.

Find My iPhone
Find My iPhone
komentáre
  1. No free asi teda MobileMe nebude, co by mi ani nevadilo. Stacilo keby dali nizsiu cenu aspon na 40 E rocne a siel by som do toho, ale za povodnu cenu mi to nestoji.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.