Aperture 3 – nová verzia profesionálneho nástroja na úpravu fotografií

Apple dnes oznámil vydanie očakávanej novej verzie softvéru pre profesionálnu úpravu fotografií – Aperture 3. Prináša viac ako 200 nových funkcií. Medzi najvýznamnejšie patrí pridanie podpory pre označovanie tvárí a miest vo fotografiách a Brushes pre pokročilé úpravy fotografií. Faces a Places sú už dlhšie dostupné v iPhoto ’09. Aperture 3 funguje na Mac OS X Snow Leopard v 64-bitoch.

Aperture 3 je k dispozícii za 199 USD, upgrade stojí 99 USD a pre vyskúšanie stačí bezplatná 30-dňová skúšobná verzia. K spusteniu je potrebný Mac s Intel procesorom, pre 64-bit je potrebný procesor Intel Core 2 Duo.

komentárov
  1. “K spusteniu je potrebný Mac s Intel procesorom.”

    Kdyby se publicista podíval na web Apple, zjistil by něco jiného. Je zapotřebí Mac s Intel Core 2 Duo procesorem!

    0
    0
  2. Hmmm, Aperture mám rád, je to skvelý program a používam ho často. Z popisu nových funkcii neviem, či budem robiť upgrade. Stiahnem 30-dňové demo a uvidíme.
    Asi najvyššiu pridanú hodnotu vidím v tom, že je 64 bitový, čo by pod MAC OS X 10.6.2 mohlo priniesť celkom slušné navýšenie rýchlosti.

    0
    0
  3. Jan, Mac s Intel Core2 Duo procesorom je potrebny na spustenie 64bit verzia Aperture 3. Na spustenie 32 bit verzie Vam staci Mac s Intel procesorom…ja mam jeden z prvych MacBook Pro a funguje to v pohode…

    0
    0
  4. Tak ludia. Sťiahol som si to a nainštaloval a čakal príjemné prekvapenie. No len čo sa to rozbehlo mi procesor vyletel na 180% (nie je to preklep fakt 180%) čo totálne znemožnilo prácu s kompom. Reštartoval som a skúsil znova. Potom to išlo takých 20 min čo mi stačilo aby som si ten program obľúbil a potom zasa to isté. Neviem či to robí aj niekomu inému alebo iba mne ale dosť ma to štve lebo nemám ani najslabší komp (macbook pro 2.8Ghz unibody). Skúšam ten program asi tak, že zapnem, 20 min fungujem a potom reštartujem pri lepšom iba ten program. Ak to páni od applu nejako ošéfujú tak rozhodne to idem kúpiť.

    0
    0
  5. aj mne ta apertura blbla zozaciatku, ani mi neslo vybrat povodnu library, vzdy padla, ale ako som zadal seriove cislo na full verziu a prepol grafiku na vykonnejsiu na noteboku tak to ide ako ma, neviem v com to bude :-)

    inak oproti aperture 2 dost zmena, v dobrom, pribudli veci ktore chybali

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.