Unreal Engine 3 pre iPhone 3GS a iPod touch

Niet pochýb o tom, že iPhone a najmä iPod touch sa stávajú stále silnejšou konkurenciou pre prenosné herné konzoly ako Nintendo DS či Sony PSP. Funkčný Unreal Engine 3 na Apple zariadeniach prináša konkurencii ďalšie vrásky na tvári. Možnosť prevziať licenciu mobilnej verzie Unreal Engine 3 na iPhone/iPod touch výrazne uľahčí proces vytvárania nových hier pre túto platformu. Unreal Engine 3 je obľúbenou voľbou pre hry na PC a konzoly, vrátane hitov ako napríklad Bioshock, Gears of War, Borderlands a samozrejme Unreal Tournament 3. Prevod týchto hier na iPhone/iPod touch by bol pre vývojárov neporovnateľne jednoduchší. Verzie pre Apple zariadenia by pre svoju prípravu vyžadovali oveľa menej času a grafika by bola na výrazne vyššej úrovni ako v súčasnosti.

Jedinou nevýhodou tohoto riešenia je jeho nekompatibilita so staršími iPodmi touch a iPhonmi. Pre bezproblémový chod potrebuje Unreal Engine 3 kvôli podpore OpenGL 2.0 minimálne tretiu generáciu iPodu touch a iPhone 3GS. Zatiaľ nie je zrejmé kedy bude táto mobilná verzia Unreal Engine 3 oficiálne dostupná pre vývojárov, no určite prinesie zaujímavé hry. Unreal Engine 3 môžete v praxi vidieť na nasledujúcom krátkom videu:

Zdroj: AnandTech

komentáre
  1. .. hry takehoto typu na mobilne telefony a k tomu este na touch.. no neviem neviem .. skusal som to a je to riadna kravina.. nemotorne a hlavne nepohdlne .. hratelnost dost zla.. why.?

    0
    0
  2. Pokiaľ nebude hardwarový joypad (ktorý sa pripojí k iPhonu z oboch strán a bude vyzerať ako napr. PSPčko), sú tieto hry zbytočné a ťažkopádne ovládateľné. Veď si predstavte ten game experience s joypadom pri hrách typu RPG, skákačkek, adventúrach a športových hrách.

    Ten joypad niekde bol ako “vízia” alebo niečo také. Na ľavej strane bol d-pad alebo mini joystick (ako analogové ovládače na playstatione) a vľavo 4 gombíky (ako PSPčko). Z toho by mali konkurenti hlavu v smútku a verte mi, potom by sa pretrhlo vrece s hrami.

    0
    0
  3. je to len o zvyku a vasej sikovnosti. Sandstorm bol skvely vratane ovladania, N.O.V.A. je tiez skvela na hranie. Nie je potreba realneho citenia ovladaca…

    Hlavu v smutku maju konkurenti aj bez toho :)

    0
    0
  4. to su len dohady ludi co to poriadne neskusali hrat s dotykovym ovladanim… proste sandstorm super, N.O.V.A. perfect… a COD Zombies ani nehovorim, ovladanie perfektne…neviem si predstavit ,ze by vymysleli lepsie…a urcite sa mi lepsie mieri takto ako by som mal pouzivat nejaky “pevny” joypad… ja take hry na iphone hram velmi rad a znamy sa minule cudoval ako plynule a presne to ovladam ked som mu ukazoval N.O.V.A. …

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.