Sony uviedla na trh “PlayTV” pre Playstation 3 – digitálny televízny HD tuner a videorekordér

Spoločnosť Sony zaznamenala v ČR a SR podľa najnovších informácií medziročný nárast predaja konzoly PlayStation 3 až 120 % – pravdepodobne aj vďaka agresívnemu zníženiu ceny na úroveň Xboxu 360 od Microsoftu a vydaní novej „slim“ PS3 verzie. Pokiaľ sa chcete často hrať, možno už Xbox alebo PS3 vlastníte tiež, keďže na počítačoch Apple sú zatiaľ stále trochu obmedzené možnosti hrania najnovších hier. K dnešnému dňu by v ponuke predajcov už mala byť novinka od Sony – PlayTV. PlayTV pridáva hernej konzole Playstation 3 funkcie digitálneho televízneho HD tunera a osobného videorekordéra. HD tunery sú k dispozícii hneď dva, čo umožňuje jeden program sledovať a druhý súčasne nahrávať. Nahrávanie nie je limitované len na TV signál, jednoducho môžete nahrávať video pri hraní hier alebo pozeraní Blu-ray filmov. Služba PlayTV nezabúda ani na dnes tak populárne možnosti ako pozastavenie televízneho vysielania pre jeho „oneskorené“ sledovanie.

Pri použití s ďalšími Sony zariadeniami (prenosná herná konzola PSP alebo telefón Sony Ericsson AINO) a funkciou Remote Play, ktorá je súčasťou PlayTV, je možné sledovať TV programy bezdrôtovo cez 3G alebo Wi-Fi aj za pochodu.

PlayTV je dostupná od 21. decembra za odporúčanú cenu 99 €.

Presný dátum spustenia prístupu na sieť PlayStation Network (ktorý však pre PlayTV nie je potrebný) pre nákup hier a videa zatiaľ nie je stanovený, no v SR by mal byť k dispozícii v roku 2010. –Pravdepodobne aj v ČR, avšak v prípadne Slovenska je to viac pravdepodobné vďaka mene Euro.– V Českej republike už PlayStation Network je k dispozícii.

V pokračovaní článku nájdete podrobný zoznam funkcií z tlačovej správy.

PlayTV krabica

Zoznam funkcií

PlayTV ponúka také funkcie, ktoré nájdete len pri tých najlepších osobných videorekordéroch:

  • Dva televízne HD tunery: Obidva umožňujú sledovanie, pozastavenie a  nahrávanie TV vysielania v HD rozlíšení ako aj v SD rozlíšení. Možnosť nahrávania TV vysielania počas hrania hier alebo sledovania filmov na nosičoch Blu-ray Disc alebo DVD.
  • Elektronický programový sprievodca: Príjemné rozhranie s televíznym programom na sedem dní, ktoré umožňuje okrem iného aj programovať nahrávacie funkcie PlayTV – je rýchle a veľmi jednoducho sa používa. Na ovládanie môžete používať ovládač SIXAXIS alebo diaľkové ovládanie Blu-ray pre PS3.
  • Kompatibilita: Služba PlayTV je prevádzkovaná vo všeobecne dostupnom formáte Digital Video Broadcasting – Terrestrial (DVB-T).
  • Jednoduchá obsluha: Intuitívne ovládanie, pomocné funkcie dostupné stlačením jediného tlačidla, náučné videá a jednoduchá navigácia. Používanie služby PlayTV je v porovnaní s komplexným ovládaním iných osobných videorekordérov úžasne jednoduché.

Voliteľné grafické rozhranie na obrazovke ponúka množstvo informácií o stave služby PlayTV a umožňuje rýchly prístup k programovým informáciám, uloženým TV programom a ovládacím prvkom pre pozastavenie alebo nahrávanie živého televízneho vysielania.

Služba PlayTV pre bezproblémové sledovanie tiež dokáže vykonať správne nastavenia zobrazenia obrazu v štandardnom SD alebo vysokom HD rozlíšení.

  • Sledovanie prostredníctvom PSP: Dokonalá konektivita konzoly PSP umožňuje nahrávať, sledovať živé televízne vysielanie a pomocou WiFi rozhrania prehrávať nahrané TV programy na inom vzdialenom mieste (pomocou funkcie Remote Play).
  • Sledovanie prostredníctvom telefónu Sony Ericsson AINO: Používanie funkcie Remote Play prostredníctvom rozhrania WiFi alebo 3G.
  • Perspektívna budúcnosť: Služba PlayTV sa bude postupom času rozvíjať – prostredníctvom siete PlayStation Network pribudnú nové služby a vylepšenia.
Playstation 3 obývačka
komentárov
  1. Používám PlayTV již půl roku a je to fakt super věc. Používal jsem do té doby HDD rekordér od Panasonicu, ale vzhledem k strašné pomalosti GUI a nepoužívání DVD rekordéru (filmy jsem akorát nahrával na HDD a po shlédnutí jsem smazal), tak šel z baráku pryč.
    PlayTV má velmi dobře zvládnuté GUI (oproti Panasonicu), velmi rychlé a nahrává pořady i během hraní her.
    Jediná investice navíc byl nový větší HDD do PS3, klasický TV ovladač (má Bluetooth, takže nemusíte s ním mířit) a rozbočka pro TV signál do televize, protože PlayTV má pouze vstup.
    Takže doporučuji, u mě je spokojenost 100%….

    0
    0
  2. jste si jisti, ze jde o ‘HD’ tuner a ne o ‘SD’ tuner se SW upscaling? Kolega vcera updatoval SW na sve, dva roky stare, Play TV a presne ty funkce, co pisete vyse, mel zmineny SW update obsahovat. Navic – upscale z SD signalu byl sice ok, ale nic zavratneho.

    0
    0
  3. Nevím, jak je to na Slovensku, ale u nás v ČR mám přístup do PlaystationNetwork už poměrně dlouhou dobu. Několik her jsem si tam už i osobně koupil.

    0
    0
  4. Já: U nas stale nie je, musime registrovat falosne USA ucty. Nastastie s nimi ale funguju slovenske kreditne karty, …

    zemiak: Povedal kto? General internetu? Nevidim Vase meno a hodnost. Prosim doplnit :)

    0
    0
  5. David: Jedná se opravdu jen o SD (MPEG2) tuner se SW upscaling. Samozřejmě SW upscaling není nic moc závratného (kde chybí informace, tam si nic dalšího nenajdeš), ale stále lepší, než koukat na kostkovaný SD obraz u větších TV.

    0
    0
  6. Pavel F.: Diky za potvrzeni. Je ale asi stejne pravdepodobne, ze jsou dve ruzne verze dostupne pro UK (kde ziji) a CR. Nejvic vsechny (v UK) ted zajima, jak to bude s podporou nedavno uvedenemu ‘Freview HD’ (HD prenosu pres DVB-T) — tj. jestli to pujde vyresit SW upgradem, nebo jestli Sony vyda nejaky ‘Sony PlayTV HD’ …. zatim to podle vsech vypada na to druhe, urcita indicie je i celkem plosne slevnovani stavajici Play TV (£29,-)

    0
    0
  7. je k tomu potrebny tym padom digitalny signal? pretoze na SK zatial okrem BA ak dobre viem DVB-T nemame a tak si niesom isty, ci sa to oplati kupit

    0
    0
  8. Asi som rozmaznany Applom – hodinu som sa babral s nastavenim, ale ani pri sile signalu 87 % v centre Bratislavy som z toho nedostal nic ine, len slideshow bez zvuku. Pritom blby STB Orava z toho isteho signalu dava obraz a zvuk ako malina!
    Co mi vadi dalej okrem toho, ze to nefunguje?
    – ma to antenovy vstup, ale uz nie Antenna OUT, takze pre zapojenie treba rozdvojku
    – pomaly start
    – pomale nacitavanie
    – komplikovane ladenie
    – neintuitivne ovladanie
    – aktualizacia sa vydarila az na treti pokus
    – chybajuce zrozumitelne informacie v akomkolvek jazyku (akoze sorry, ale rady typu “prikablujte, zapoijte a pozerajte” za informacie nemozno povazovat – nehladiac na to, ze ani nie su pravdive, lebo takto to v skutocnosti nefunguje
    – prehnane vysoka cena na to, ze sa jedna o maly USB set-top-box s dvomi obycajnymi tunermi MPEG2
    – PS3 nema zase USB rozhrani az tak vela, aby jedno zaberala PlayTV – naozaj nebolo mozne vyriesit to inak?

    0
    0
  9. Vlastne, dá sa k tomu pripojiť aj parabola od DIGI alebo odkial berie signál? Neviem čo tým myslia že je možné sledovať 17 programov v HD kvlite?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.