Nový iPhone pravdepodobne s 5 MPx fotoaparátom, Apple si objednal 40 mil. čipov

Apple zatiaľ nevenoval veľkú pozornosť fotoaparátom v iPhonoch a parametrami pomerne výrazne zaostávali za konkurenciou. Pripomeňme si, že iPhone 3G ponúka dvojmegapixelový fotoaparát, iPhone 3GS o niečo lepší 3,2 MPx fotoaparát s automatickým zaostrovaním. Napriek tomu, že naháňanie sa za vyšším číslom v žiadnom prípade neznamená kvalitnejšie fotografie, v marketingu a reklamných letákoch veľa megapixelov produkt dobre predáva. Preto je celkom logické očakávať, že ďalšia generácia iPhonov, ktorá bude predstavená pravdepodobne v polovici roku 2010 okrem iných, menších či väčších zmien, prinesie zlepšený fotoaparát.

To, že pôjde o päťmegapixelové čipy vyplýva z informácií, podľa ktorých si Apple rezervoval u spoločnosti OmniVision Technologies 40 – 45 miliónov týchto fotografických čipov na rok 2010. OmniVision vyrába taktiež 3.2 megapixelové čipy pre iPhone 3GS.

Okrem vyššieho rozlíšenia fotografií by Apple mohol popracovať aj na kvalite optiky alebo pridať druhý fotoaparát na prednú stranu telefónu, ktorá by umožnila videotelefonovanie a videochat cez rôzne aplikácie. Otázne je, či americký operátor AT&T dokáže odolať náporu pri videotelefonovaní, pretože už teraz má vo veľkomestách USA veľké problémy a až 30 % hovorov je náhodne prerušených. Neuškodilo by ani však ale vylepšenie schopnosti iPhonu fotiť v noci, ktoré boli iPhonu 3GS často vyčítané.

UPDATE: 5MPx fotoaparát resp. kamera môže byť využitá nie len v novom iPhone, ale aj očakávanom tablete.

Zdroj: Cult of Mac

komentárov
  1. ale tá kamera nemusí byť viditelná . ty ju nemusíš vidieť. môže byť skrytá ako napríklad senzory natelefonovanie . výrobci však naschvál dávajú tu kameru viditeľnejšie aby bolo z prvého pohladu hneď jasné že tú kameru má

    0
    0
  2. ja by som naopak fotaky z telefonov vyhodil uplne. Je uplne jedno, ci 2MPx, alebo 5, stejne lubovolny noname compact foti o 2 triedy lepsie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.