Drevený dock pre iPhone a iPod z českých dielní s certifikátom od Apple

Jiří Londin je autorom vôbec prvého oficiálneho príslušenstva pre iPhone/iPod z Českej republiky. Dockwood je celkom unikátny drevený ručne vyrábaný dock. Inšpiráciou pre jeho vytvorenie bol podľa slov Jiřího Londina originálny dock, ktorý sa mu zdá nehodný prepracovaného dizajnu samotných zariadení. Čím sa vlastne Dockwood líši od ostatných dockov? Svojim takmer aristokratickým pôvodom, kvalitou a jedinečným dizajnom. Vyrába sa v rovnakej dielni firmy Dřevotvar Bystré ako drevené výrobky pre luxusnú značku Hermès či svetoznáme klavíry Petrof, Bechstein, Schimmel či Steinberg.

Dockwood sa vyrába v rôznych farbách. Nechýba elegantná čierna, biela, ale ani veselšia červená alebo zelená. Okrem rôznych farieb sú k dispozícii aj rôzne tvary. Do perfektne vypracovaného dreva je potrebné vložiť originálny dock od Apple. Spoľahlivo funguje aj Apple Remote.

Dockwood pre iPod/iPhone

A ako autor nápadu opisuje proces získania oficiálneho certifikátu „Made for iPod“? Údajne stačilo do centrály Apple zaslať vzorky výrobku a žiadosť o certifikát. Za necelý mesiac obdržala česká firma kladnú odpoveď. Nasledujúce video ukazuje koľko práce je za každým kusom Dockwoodu.

Ceny sú rôzne, no začínajú približne na úrovni 750 Kč. Samozrejme, príslušenstvo a prípadne mahagónové prevedenie predstavujú ďalšie príplatky. Nakupovať môžete na oficiálnych stránkach.

Zdroj: iDnes.cz

komentárov
  1. super, je bezva, ze nekdo mysli i na estetickou stranku techniky, hezky napsane, dobre tema, snad jedina vada – blizi se svatky a mohli byx na to nahodit nejakou slevu :-)

    0
    0
  2. na to že je to prave drevo a “luxusny” vyrobok sa mi to zda lacne – za viac sa predava plastovy universal. ak sa objavi na slovensku s malou prirazkou urcite by som ho kupil.

    0
    0
  3. ten sposob vyroby je absolutny luxus, nato ze to je svojim sposobom len taka prkotina sa to vyraba s presnostou a technologiou ktora je velmi nakladna a narocna. Napriklad uz len to meranie hlbky laku je fakt rarita. Nepoznam vyrobcu ktory by sa so svojim vyrobkom dostal az na takuto uroven takze drzim palce a myslim ze svojich zakaznikov si to najde.

    0
    0
  4. Klobuk dole pred vyrobcom a je radost vidiet, ze niekto v nasich koncinach vyraba nieco poriadne a poctivo… to sa uz len tak nevidi..
    Drzim palce…

    0
    0
  5. Je to sice luxusní dřevo a výrobek, nicméně je to pouze stojan! Samotný apple dock se do něj musí teprve vložit?? Na to že to v podstatě nemá ,,žádnou funkci” .-jen si zarámovat dock do dřevěného rámu za 1900? chtěl bych vidět jediného čecha (škrta) který by si to koupil. Už tak lidi řvou že orig. dock stojí cca 1000,- :-))

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

V roku 2023 generovalo 69 herných spoločností na Slovensku obrat vo výške 70 miliónov EUR, herný priemysel zaznamenal prvý výraznejší pokles

Slovenský herný priemysel zaznamenal v roku 2023 prvýkrát výraznejší pokles. Celkový obrat klesol z 77,1 milióna EUR v roku 2022 na 70 miliónov EUR. Momentálne na Slovensku pôsobí 69 herných spoločností, ktoré zamestnávajú 1017 pracovníkov, čo taktiež predstavuje pokles oproti 1080 v roku 2022.
pokračovanie článku

Na internete sa objavil unboxing MacBook Pro s M4 procesorom

Spoločnosť Apple túto jeseň predstavila iba časť noviniek na čele s iPhone 16, v blízkej dobe k nim však doplní nové počítače a tablety. Jedným z plánovaných a zatiaľ nepredstavených zariadení je aj MacBook Pro s čipom M4. Ten sa však už teraz objavil na internete.
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.