Blikanie obrazu na iMacu 27″ opravené, Apple vydal nový firmvér

Apple sa postaral o dobré správy pre všetkých, ktorí už kúpili 27″ iMacy a majú problémy s obrazom. Cez Software Update vydal najnovší firmvér. Ten aktualizuje firmvér grafických kariet ATI Radeon HD 4670 a 4850. Práve firmvér grafických kariet považuje Apple za zdroj častých problémov s novými iMacmi (27″) ako rôzne grafické chyby v obraze či jeho blikanie. Aktualizácia je určená len pre 27″ iMacy predstavené v októbri, na ostatné počítače sa nevzťahuje.

Sťahovať môžete zo Software Update, prípadne zo stránok Apple. Ak ste majiteľmi týchto počítačov, nezabudnite sa vyjadriť v diskusii či vám firmvér pomohol alebo problémy pretrvávajú.

komentárov
  1. Naprosty souhlas…Prvn Alu iMacy taky meli problemy s GPU, early 2008 MBP melo vadna GPU, Safari v 10.6.0/.1 melo problemy s rozsypanou grafikou a i po updatu mi to obcas zlobi. Ted tohle a mozna toho bylo i vic….

    0
    0
  2. No ja bych rekl ze to asi nebude problem Applu ale spise AMD/ATi.. pokud vim tak Apple graficke karty nevyrabi :) ted uz doufam ze nove iMacy zacnou co nejdrive dodavat do obchodu a konecne si muzu koupit muj prvni iMac… uz na nej cekam dva mesice :D

    0
    0
  3. Dj Lucas: co sa tyka 27”, tak som cital, ze APple nechce zvalovat vinu na ATI. Ono zas 4670 a 4850 na Win podobny problem nemaju.

    Kazdopadne som celkom rad, ze som nakoneic kupil este vybehovy 24” v silnej konfiguracii (tiez prvy Mac doma), s 27” to bude este trvat, kym vychytaju vsetky muchy

    0
    0
  4. Ja mam 27” asi tri tyzdne. Nic mi neblikalo, ale napriek tomu som firmware nainstaloval. Co som asi nemal robit. Odvtedy startuje pocitac asi tak 20x dlhsie ako to bolo pred tym. Najprv je len biely obraz, potom sa zobrazi namiesto apple symbol zemegule a trva to nekonecne dlho. Dlho z mojho pohladu. Predtym mac startoval cca 30 sekund (velmi hruby odhad, nikdy som sa nad niecim takym nepozastavil a extra si to nevsimal), teraz je to niekolko minut. Smiesne, ale naserie.
    Dokonca aj ked si to porovnam s macbookom, kde mam aj parallels atd…

    0
    0
  5. to mas ale, epstein, s niecim problem
    niekolko minut na bootovnie je velmi vela
    symbol zemegule ? hmhmhm; skus pogooglit, ziadny symbol zemegule pri boote nema byt :)

    0
    0
  6. Epstein mas nastaveny v System preferences ->Startup disk ako startovaci HDD Network Startup. Tvoj iMac sa snazi najst sietovy startovacii HDD – tzv.Network boot, prestav si ho na svoj interny HDD.

    0
    0
  7. Dakujem za radu.
    Vyriesil som to inak. Resetoval som “PRAM and VRAM” skratkou Command, Option, P, and R… Ide to presne ako predtym, par sekund a system je natiahnuty. Pouzivam uz sice Mac par rokov, ale som len obycajny uzivatel. Vtedy ozaj pomoze dobra rada od niekoho, kto tym zije aj “systemovo” :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.