App Store Expense Monitor – koľko ste minuli na aplikácie pre iPhone/iPod touch?

App Store ponúka výborný model predaja aplikácií pre iPhone/iPod touch. Ceny za jednotlivé aplikácie sú veľmi často len euro či dve, a tak majú kupujúci veľmi príjemný pocit z výhodného nákupu. Koľko však pri týchto bleskových a bezbolestných nákupoch miniete dokopy? Apple sa pravdepodobne spolieha na to, že to kupujúci v podstate ani nezistí, komu by sa už chcelo kontrolovať v obrovskom množstve iných transakcií malé pohyby peňazí z účtu na aplikácie z iTunes. To však zjednodušuje aplikácia App Store Expense Monitor.

Tá totiž pomocou informácií z iTunes zistí celkovú sumu, ktorú ste za nakúpené aplikácie minuli a to cez všetky užívateľské kontá. Našťastie, je tu priestor ako si pre seba veľkú sumu ospravedlniť. Môže sa totiž stať, že aplikácia započíta ceny za aplikácie, ktoré ste pritom kúpili za uvádzaciu cenu či úplne zadarmo. Zistené ceny aplikácií sú totiž aktuálne, nie tie, ktoré boli aktuálne v čase nákupu. Nakoľko sa niektoré mohli zvýšiť či inak zmeniť, výsledok nie je úplne presný. Ak chcete zvýšiť presnosť výsledkov, zaujme vás možnosť zmeniť ceny aplikácií na presnú hodnotu, za akú ste ich kúpili.

Narozdiel od „takmer“ bezplatných aplikácií v iTunes App Store, je aplikácia App Store Expense Monitor skutočne úplne zadarmo (pokiaľ sa nerozhodnete programátorom dobrovoľne prispieť). Sťahovať ju môžete z oficiálnych stránok wetfish.de. Minimálne požiadavky sú Mac OS X 10.5 a novšie (podporovaný je aj Snow Leopard).

Koľko ste minuli za aplikácie v App Store? Svoje sumy môžete napísať do diskusie pod článkom.

komentárov
  1. 605 Dolarů….za 2 roky používání ….docela dost peněz, jinak by mě zajímalo co s účtem až mě přestane iphone bavit, krom toho že se dá zrušit (což je škoda), se asi nedá se převést na jinou osobu?

    0
    0
  2. Vychází mi $256, ale je to blbost, protože spousta her jsem měl zadarmo, když byly v akci (s tím bohužel aplikace nepočítá).Reálně bych to viděl tak na $100.

    0
    0
  3. je to zbytocne ved chodia emaily z mnoztvom zaplatenym za stiahnute veci v v danom dni a tak sa da vediet kolko za den a z toho sa da sledovat kolko za mesiac ale ked uz na to pride vacsina veci sa da kupit free alebo v promocnej akcii free a podobne a to uz nehovorim o tom ze ak sa niekto nevie krotit tak mu nepomoze ziadny program

    0
    0
  4. 91,21 € cez danu aplikaciu

    SPocitanim realnych platieb (kontrola konta a platieb na iTunes Store) mam celkovu sumu 98 €. Takze je to dost mimo. Kto kupil aplikacie mimo akcie a tie su teraz v akcii tak vidi totalne nepresne sumy. V mojom pripade robi rozdiel Real Football 2010, ktory je teraz v akcii a ja som ho kupoval za plnu cenu.

    0
    0
  5. Ted jsem zjistil ze to i treba nezapočítává aktuálně správně aplikace…třeba konkrétně u mě hra od Konami silent Hill (EU) která stojí aktuálně 0,79 centů tak podle tehle aplikace stojí 0 Euro :-), takze to může být hodně nepřesný ale na to aby to udělalo obrázek kolik tak zrovna utrácím mi to stačilo ….605 eur je dost, budu šetřit na 3gs, za ty prachy bych uz ho měl….

    0
    0
  6. Nejak sa mi to nazda… myslim ze to pocita aktualne ceny. Vela aplikacii mam zadarmo z promo akcii alebo este z doby ked boli zdarma a tu mi to uvadza plnu cenu. Ale ako prehlad dobre. Inak ukazuje mi to 42€.

    0
    0
  7. ja som nemynul nic, a mam vsetky aplikacie, to je co? si vazne myslite ze v tomto byvalom vychodnom bloku nas budu americanie drzat za gule?

    0
    0
  8. je to blbost, rata to iba aplikacia ktore mate stiahnute v itunse, takze napriklad ak ste od vtedy preinstalovali pocitac a uz tam apps nemate nezarata to nic

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.
pokračovanie článku

Apple predstavil iPhone 16 a iPhone 16 Plus

Jednou z najväčších, ak nie najväčšou novinkou večera, je nepochybne nový iPhone 16. Už klasický model totiž prináša plejádu vylepšení oproti svojmu predchodcovi. Dostupný bude naďalej v dvoch veľkostiach.